avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pot incheia inca o polita de asigurare pe langa cea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pot incheia inca o polita de asigurare pe langa cea cesionata in favoarea bancii?

Salut,

La achizitia locuintei prin credit ipotecar banca a contractat o polita de asigurare pe numele meu dar care este cesionata in favoarea bancii. Mai pot incheia o polita de asigurare, la care sa fiu eu beneficiarul despagubirilor in cazul in care se intampla ceva? Si aici nu ma refer doar la asigurare impotriva furtului ci si la asigurarea impotriva unei daune totale.

multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:44, 13 Mai 2009
Pentru asigurarea de bunuri nu se pot incheia contracte avand acelasi obiect.Indemnizatia de asigurare nu poate depasi cuantumul pagubei si aceasta este ratiunea pentru care asiguratorul solicita informarea cu privire la existenta mai multor asigurari incheiate pentru acelasi bun ,atat la incheierea contractului cat si pe parcursul executarii acestuia.
In cazul existentei mai multor asigurari pentru acelasi bun,fiecare asigurator este obligat la plata proportional cu suma asigurata si pana la concurenta acesteia.
Nu va recomand sa incheiati o alta asigurare.
Daca suma asigurata a locuintei este mai mica dacat valoarea acesteia,(de obicei, banca este interesata numai sa-si recupereze creditul acordat) puteti solicita majorarea sumei asigurate pana la valoarea de piata de exemplu.Pentru acest supliment de asigurare veti plati o prima suplimentara, la acelasi procent ca polita de baza.De retinut ca despagubirea bancii se face numai in caz de dauna totala.Daunele partiale se platesc proprietarului pentru readucerea bunului la valoarea initiala(reparatii).In cazul producerii daunei totale, banca isi recupereaza datoria si daca mai exista diferente , acestea revin proprietarului.Cand avansul este de 30%, in caz de dauna totala, va revine o suma mai mica ,cu ceeace reprezinta acesti 30%.(daca polita este incheiata la valoarea creditului adica 70%).
Explicit: 100.000= val.locuinta,30.000=avans, suma asigurata=70.000.Dauna se produce dupa achitarea a 10.000.
banca primeste 60.000 si proprietarul 10.000.Daca asigurarea este pentru suma asigurata 100.000, banca recupereaza tot 60.000 iar proprietarul 40.000.
:offtopic: mesaj dublat la postare !
Profit si confirm explicatia si sfatul D-nei elenaerdei =D>
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta plus credit prima casa? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu Buna seara am si eu intrebari legate de asigurarea de la locuinta. Prin contractul de credit suntem obligati anual sa facem o asigurare - si prin legea din ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)