avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu de maternitate

Buna ziua. Am o nelamurire. Am contract de drepturi de autor si sunt in postnatal. Angajatorul imi retinea 5,5% pt CASS. Eu mi-am platit, separat, la CASMB, 0,85% pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatie. Indemnizatia s-a calculat, insa, la venitul impozabil; adica din venitul brut au scazut cheltuielile deductibile (20% din venitul brut), CAS (10,5% din brut) si CASS (5,5% din brut). Eu am citit in lege ca indemnizatia este 85% din venitul brut din care se retine doar CAS. Deja am primit idemnizatia pe 2 luni. Daca nu ar fi calculul corect se pot primi banutii retroactiv?
Cel mai recent răspuns: tina militaru , utilizator 14:40, 10 Iulie 2014
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate a fost calculata corect.

2. Din aceasta indemnizatie calculata se retine numai CAS.
Multumesc pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua am o mica nelamurire cu privire la plata concediului de lauzie daca pe concediul medical scrie ca mi platit 85% din venitul salarial cum se face ca ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal&postmanal bebitza25 bebitza25 Buna ziua, Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile ... (vezi toată discuția)