asiguratorul rca Astra mi-a acceptat dosarul de dauna si a zis ca se va face plata in cateva zile...de la aprobare...de atunci a trecut mai bine de o luna si nu mi sa mai facut plata iar in momentu cand i contactez mi se ofera un raspuns de genu ca plata se va face dar nu se stie cand...
ce pot face in acest caz?
precizez ca am facut reclamatie la Autoritatea pt supraveghere financiara,momentan nu am primit un raspuns de la ei
Este neclar ce reprezinta de fapt expresia "mi-a acceptat dosarul de dauna"(ati semnat o cerere de despagubire pentru o suma, depusa/inregistrata la dosarul de dauna?) si "a zis ca face plata" (de obicei nu se spun vorbe ci se plateste in termen de maximum 10 zile de la primirea cererii sau se trimite solicitantului motivul refuzului partial sau total)
am fost la sediul din judetul meu si mi se da acelasi raspuns ca dosarul de dauna este acceptat si propus pt plata...cand sun in call center acelasi raspuns
Revin cu intrebarea:
Ati semnat/depus formularul "Cerere de despagubire" pentru o suma precisa, acceptata/comunicata de asigurator sau ati semnat (sau nu) vreun document in alb si asteptati sa va comunice o suma?
Cand va mai duceti la sediu, depuneti petitii referitoare la dosarul de dauna nr.xxxxx .Simplele vorbe/intrebari vor avea acelasi rezultat. Numai in baza unui document depus cu nr. de inregistrare, puteti ulterior sa demonstrati depasirea unui termen de despagubire. Vorbele/raspunsurile nu au decat rolul de a tergiversa intrarea in startul unui termen de rezolvare.
Repet: ultimul document necesar finalizarii unui dosar de dauna, este "Cererea de despagubire", in care este specificata si suma si modalitatea de plata (numerar la casierie, in contul daunatului, in contul reparatorului)
Valabil si pentru mesaje e-mail trimise pe adresa de contact a asiguratorului.(nu telefonic!)