avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complicitate la furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complicitate la furt?

M-am plimbat cu 2 prieteni cu o masina niciunul nu aveam permis (nu am condus eu) eu stateam pe scaunul din spate cand ne-a oprit politia , ne-a luat datele si am fost dusi la sectia de politie unde am dat declaratii, mi s-a spus ca o sa imi vina citatie in calitate de martor. Intre timp am aflat ca,cheia masinii nu era incredintata de proprietar ci uitata prin masina gasita ulterior de sofer. Acum este posibil sa fiu bagat la complicitate la furt?

Nu am antecedente am cazierul curat, pot fi condamnat la inchisoare va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla!
Cel mai recent răspuns: SilviuSlv , utilizator 08:16, 11 Iulie 2014
Cam greu, din datele ce le spuneti, sa fiti incadrat la complicitate la furt. Probabil martor.

Dar, daca totusi o sa va cheme la politie sau instanta pentru declaratii, chiar si in calitate de martor, atunci va sfatuiesc sa mergeti insotit de un avocat.
Chiar daca proprietarul ca sa nu intre el la puscarie a declarat ca noi i-am furat cheia?
Deja cred ca faceti fictiune aici!!!!

... spuneti mai sus:
"M-am plimbat cu 2 prieteni cu o masina niciunul nu aveam permis"

adica erati 3 in total, proprietarul este unul!!! ... de regula, o cheie de la masina o ti in casa, nu in masina!!!

Masina este incuiata, chiar daca presupunem ca exista cheia de rezerva in masina.

Daca, masina a fost descuiata prin fortare, se va vedea clar urma de fortare a incuietorii!

Daca masina a fost deschisa cu cheie potrivita, atunci putem presupune ca cel ce a descuiat masina fie a avut o cheie obtinuta fraudulos din casa proprietarului, fie i-a fost incredintat de proprietar.

Daca a fost furata din casa proprietarului, atunci acesta ar trebui sa dovedeasca ca i-a fost sustrasa.

Oare toti 3 care ati fost in masina, nu stiati cum s-a intrat in posesia cheii si cum s-a descuiat masina???? ... ma indoiesc.

... aveti grija sa nu va incurcati in minciuni, daca va cheama la audieri... s-ar putea sa o patiti mai rau.

Erau ei 2 (niciunul nu era proprietarul) si au venit sa ma ia si pe mine de unde eram , eu abia la politie am aflat ca masina nu le-a fost incredintata de nimeni!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt zdb zdb Buna ziua. O sa prezint pe scurt situatia. Am fost solicitat de un \\"sef de santie\\"sa ajut la transportul unor scule de la o lucrare la alta. Propietarul ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare despagubire casco nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea o intrebare: in cazul in care societatea de asigurari, refuza acordarea despagubirii in baza politei CASCO (pe motivul ca a fost vorba de o ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinta tudorr tudorr Buna ziua! Am o garsoniera inchiriata si ieri mi-am dat seama ca cineva a intrat in casa si a furat o suma de bani si un telefon mobil. Dupa lungi dezbateri ... (vezi toată discuția)