avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de administrare/risk
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de administrare/risk

am un credit de nevoi personale cu ipoteca in derulare din anul 2007. Si la ora actuala pe desfasurator, unul mai de actualitate cerut anul acesta, figureaza comision de administrare/risk in valoare de aprox. 30 euro.Am facut cerere la banca sa-mi anuleze acest comision in schimbul angajamentului meu de a nu mai da banca in judecata si de a nu mai avea pretentii la suma oprita pana in prezent( aprox.2500 euro). Raspunsul primit a fost ca am avut conditii de imprumut avantajoase cu costuri care la ora actuala nu le-as mai intalni pe piata si in consecinta nu este posibila anularea. Mentionez ca nu am avut nici o zi de intarziiere in plata ratei in aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 11:46, 11 Iulie 2014
nu se mai numeste comision de risc , deoarece bancile au pierdut multe procese...au schimbat denumirea in comision de administrare , si se incadreaza in lege .
daca deschideti actiune , o sa pierdeti .
denumirea scrisa in titlu comision de administrare/risk este copiata din desfasurator
Comisioanele trebuie evidentiate separat, nu merge comision risc/ administrare ca sunt separate si trebuie sa se stie cat e fiecare, cel de risc fiind abuziv.
Puteau la fel de bine sa scrie " nu conteaza pt ce, noi va luam.si acesti bani".
Scrieti si protectiei consumatorului si vedeti si radpunsul lor, apoi apelati la un avocat, sa atiti ca aveti sanse sa va luati banii inapoi, poate nu pe toti.
Bancile, niciodata nu vor renunta de bunavoie la bani, indiferent daca stiu soarta lor viitoare! Comision de risk sau de administrare, este la fel de abuziv. Insa, pentru a stabili exact chestiunile respective, va sfatuiesc sa mergeti la un avocat cu contractul de credit si toate anexele, urmand ca mai apoi, daca sunt intrunite conditiile clauzelor abuzive, sa demarati procedura cat mai curand. DIn pacate, exista de vreo 2 ani un proiect de lege prin Parlament, care vizeaza modificarea Legii 193/2000, privind clauzele abuzive, care, printre prevederile noi, nu aduce bucurii consumatorilor, ba chiar le "ciunteste" din drepturile actuale, asa bine ar fi sa nu mai pierdeti timpul! Nu se stie cat mai merge treaba cu bancile... si la noi se poate orice! Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
Av. Alina VEZUREANU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces clauze abuzive banca si denominare - o singura actiune?? valicu80 valicu80 Buna ziua, am facut un credt ipotecar in anul 2007 la Credit Europe Banc pe 30 ani. Analizand graficul de rambursare am vazut un comision de administrare lunar ... (vezi toată discuția)
Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Credite in valuta dariusIII dariusIII am un credit ipotecar in euro, contractat in anul 2007. in contractul initial aveam comision de urmarire riscuri de 1la suta din valoarea creditului(lunar). la ... (vezi toată discuția)