avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces clauze abuzive banca si denominare - o singura ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces clauze abuzive banca si denominare - o singura actiune??

Buna ziua, am facut un credt ipotecar in anul 2007 la Credit Europe Banc pe 30 ani. Analizand graficul de rambursare am vazut un comision de administrare lunar de aprox 250 CFH pe care il consideram abuziv, motiv pentru care am dori sa deschidem un proces impotriva bancii pentru comisioane abuzive dar si pentru denominare. Am contactat un avocat cerand o oferta pentru aceste procese si de la dumnealor am inteles ca se va deschide o singura actiune si pentru comisioane abuzive si pentru stabilirea cursului CHF in cazul nostru CHF.Vreau sa stiu va rog daca se poate intenta un sigur proces dar si daca sansele de castig scad facand doua actiuni in acelasi proces.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sper din tot sufletul sa primesc si cateva sfaturi cu privire la aceasta problema.
Valentin
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 23:05, 3 Septembrie 2014
Adica sa platiti la cursul la care v-ati imprumutat.. tot ce aveti de cerut, cereti in acelasi proces, sansele nu au legatura cu numarul cererilor.
Se poate formula o actiune avand 2 capete de cerere.
Comisionul de administrarea creditului NU este un comision interzis de lege (Este interzis daca banca a modificat denumirea comisionului, ex comision de risk modificat la comision de administrare,dupa apararea OUG-ului 50/2010, aprobat prin Legea 288/2010)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare/risk catalinpurice catalinpurice am un credit de nevoi personale cu ipoteca in derulare din anul 2007. Si la ora actuala pe desfasurator, unul mai de actualitate cerut anul acesta, figureaza ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca martsmart martsmart Am contractat un credit in CHF in anul 2008 ( rata 620 RON ). In 2010 banca si-a majorat comisionul de administrare (unilateral), in acelasi an mi-am facut o ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)