avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie handicap

in urma unui accident de munca produs in 2009 sotul meu a ramas invalid.(fara piciorul stg).pana in august 2013 a primit pensie de handicap in valoare de 234 ron fiind incadrat in grad de handicap accentuat.din septembrie 2013 i s-a schimbat gradul de handicap(mediu) si primeste 30ron pensie de handicap.am facut contestatie la comisia superioara si raspunsul a fost RESPINS.mai este ceva de facut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:41, 11 Iulie 2014
Contestatia a fost pe procedura prealabila, banuiesc. De regula masura respingerii - in faza administrativa - se poate ataca judecatoreste, vedeti legea in baza careia s-a emis respingerea si mergeti mai departe. Este inuman ce povestiti!! Numai bine!
multumesc pentru sustinere.nu mai forta sa ajung din nou in instanta deoarece timp de patru ani a durat procesul cu cel care a produs accidentul .nici nu va imaginati care a fost sentinta......exista alta cale de a ne recastiga drepturile?
1. Ceea ce primeste acum sotul dvs. nu este pensie de handicap ci este indemnizatie de handicap, nu este platita de Casa de Pensii ci de Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. - Sotul dvs. poate beneficia de pensie de invaliditate daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.
- Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

3. Pensia de invaliditate poate fi cumulata cu indemnizatia de handicap.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate sau indemnizatie de handicap? Silvia1212 Silvia1212 Buna ziua,vreau sa ma lamuriti in legatura cu pensia de handicap,in urma unui accident de munca am ramas fara 4 degete ,as putea beneficia de o pensie/ajutor ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre pensia de invaliditate si cea de handicap? bobuonisei bobuonisei Stimati domni, Am o mare nelamurire. Va rog sa-mi explicati care este diferenta intre pensie de invaliditate si cea de handicap.Din cite stiu nu exista ... (vezi toată discuția)