avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitare Timbru Judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitare Timbru Judiciar

Buna ziua!
Am deschis o actiune pentru recuperarea unei taxe auto si am trimis-o prin posta la Tribunal fara sa platesc timbrul judiciar (distanta de la mine pana la tribunal este de 80 km).
La cateva zile am primit acasa o adresa prin care mi se solicita in termen de 10 zile sa platesc acel timbru judiciar in valoare de 350 lei.
Intrebarea mea este: Unde platesc acest timbru judiciar si cum fac dovada ca l-am platit?
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
sinad, utilizator
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 13:28, 11 Iulie 2014
Aceea este taxa judiciara de timbru, iar potrivit OUG 80/2013 nu mai este necesar timbru judiciar. Pentru achitarea taxei intrati pe portalul just, pe Tribunalul respectiv si veti gasi acolo contul in care trebuie sa virati suma respectiva. Daca mergeti la banca ei va vor elibera dovada platii si pe aceea o veti trimite la instanta, insa sa va pastrati si dvs. copii.
Atentie daca nu platiti in termen de 10 zile de la data comunicarii citatiei, actiunea dvs. va fi anulata ca netimbrata.
Mult succes!
Art. 40. - (1) Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.
adica mergeti la serviciul taxe si impozite de la primarie si achitati suma taxa judiciara de timbru, originalul chitantei il veti trimite instantei in termenul specificat de preferat cu confirmare de primire. atentie langa chitanta faceti si a adresa scurta in care precizati ca anexat depuneti taxa solicitata in dosarul cu nr.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru anelia88 anelia88 buna ziua, am angajat un avocat pentru a intenta un proces de stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara.Avocatul mi-a spus sa ma duc eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. cand trebuie sa platesc taxa de timbru? carlitosbest carlitosbest Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru rrocambole rrocambole 1)Pe citatiile emise de unele instante se cere si timbru judiciar iar pe altele nu, iar la posta mi s-a spus ca nu au mai avut astfel de timbre de un an de ... (vezi toată discuția)