avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motive de apel in NCPC ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motive de apel in NCPC ?

-In ce art. din NCPC sint prevazute motivele de apel acceptate de instanta de apel ?-
-Cererea de apel se depune la instanta care a judecat fondul ,in cazul mel Judecatoria sector nr...Adresez cererea de apel catre Domnul Preseinte al TMB ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters325089 , utilizator 22:09, 11 Iulie 2014
Apelul nu are motive limitate (470 (1) c cum este cazul recursului.
Deocamdata se depun la instantele de fond care le ataseaza dosarului si le trimit la instanta de verificare.
Da.

Cererea de apel se depune la instanta care a judecat fondul si se adreseaza acesteia, urmand ca ei sa trimita apelul si dosarul la instanta ierarhic superioara in vederea judecarii caii de atac.
In NCPC apelul este reglementat incepand cu art. 466.
Cererea de apel se depune la judecatoria unde s a judecat fondul.Trebuie sa stiti si termenul dat de instanta/in cate zile de la pronuntare sau comunicare ca sa va puteti incadra.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator
Potrivit Codului de Procedura Civila in vigoare apelul se declara in 30 de zile de la comunicare, iar in litigiile de munca in termen de 10 zile de la comunicare.
Eu am avut termen de 5 zile de la pronuntare/depinde de caz;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii Mir25 Mir25 Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii civile aceasta se considera comunicata la data depunerii cererii de apel. Nimic ciudat la prima ... (vezi toată discuția)
Catre cine fac apelul ? aser aser Am avut cerere de judecata,fond, la Judecatoria sector 2.Am de facut cerere de apel.Concret ,in cererea de apel unde scrie la inceput: Instanta......trebuie ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs Ramona19051977 Ramona19051977 Buna seara. Doresc sa fac un apel la o comunicare de hotarare civila.Nu stiu cum sa procedez. (vezi toată discuția)