avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... catre cine fac apelul ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

catre cine fac apelul ?

Am avut cerere de judecata,fond, la Judecatoria sector 2.Am de facut cerere de apel.Concret ,in cererea de apel unde scrie la inceput: Instanta......trebuie trecut Judecatoria sector 2 ,sau efectiv numele membrilor instantei care a judecat fondul?iar la sfirsitul cererii... Domnului Presedinte al Judecatoriei Sectorului ,sau ...al TMB ?la TMB urmind sa se judece apelul ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 18:45, 15 Iulie 2014
Apelul se directioneaza catre instanta urmatoare in grad - adica, daca ati avut fond la Judecatorie, se va face catre Tribunal, daca fondul a fost la Tribunal, catre Curtea de Apel, etc. Nu trebuie sa mentionati numele judecatorilor. Doar numele de dosar, instanta de fond, data pronuntarii/comunicarii apelului, apoi Domnule Presedinte, dvs, cu datele de identificare complete, paratii, cu cine va judecati si apoi indicati APEL impotriva sentintei nr, din data, pronuntata de Judecatoria X, in dosarul Y, prin care (si spuneti ce s-a hotarat). Dar mai bine consultati un avocat, sa nu mai aveti neplacerea pierderii dosarului si in faza de atac. Succes!
Atentie, dvs. formulati apelul si il depuneti la instanta de fond, in nici un caz direct la instanta ierarhic superioara. Judecatoria trimite dosarul complet la Tribunal, iar in cazul in care paratul-intimat formuleaza intampinare la apelul declarat de dvs. atunci formulati si dvs. raspuns la intampinare pe care il trimuteti direct la Tribunal.
deci instante inseamna nu numai grupul de judecatori si grefieri care judeca pricina ci si judecatoriile ,tribunalele ,etc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire apel goe1973 goe1973 Daca intr-un proces am fost reclamant si parata a facut apel,deci e apelanta,eu ce scriu in intampinare ca sunt? Subsemnatul XY in calitate de ....? In baza ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut Janoskarobi Janoskarobi Am primit o comunicare adresă mi a fost luat permisul de conducere și judecătoria mia transmis întâmpinare formulată de ipj covasna ce an de facut cineva ... (vezi toată discuția)
Durata transfer dosar de la judecatorie la instanta imediat superioara Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Are cineva idee despre DURATA unui transfer de dosar de la o judecatorie de sector la tribunalul Bucuresti?:O Exista \"sansa\" ca un la astfel de transfer sa ... (vezi toată discuția)