avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Neplata facturii de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Neplata facturii de telefonie mobila

Contractul de telefonie mobila a expirat in ianuarie 2010 si apoi s-a prelungit pe cale tacita.
In luna Mai 2010, am contactat telefonic operatorul de telefonie mobila pentru a-i comunica decizia mea de a nu mai continua contractul, deoarece nu mai am bani sa platesc facturile.
Operatoarea mi-a spus ca trebuie sa treaca 30 de zile ca incetarea sa devina valabila, asadar i-am spus ca voi plati si factura din luna urmatoare, respectiv iunie 2010, ca sa se implineasca termenul de 30 de zile.
Am primit factura din luna iunie, am platit-o in termen si am considerat ca totul este in regula, deoarece dupa acea data, nu am mai primit nicio factura acasa.

Credeam ca totul s-a terminat....insa tare m-am inselat!

In februarie 2011 primesc notificare ca am de plata si facturile pentru lunile iulie si august 2010, care sunt neachitate.
Iar de atunci ma hartuiesc cei de la firma lor de recuperare creante ca sa le platesc facturile plus penalizari.
Degeaba le-am explicat care a fost situatia reala ...acum vor sa ma execute silit pentru neplata datoriilor.

Consider ca cei de la compania de telefonie, in mod abuziv au eliberat facturile , pe care nici nu mi le-au comunicat, pentru ca mai apoi sa aiba ce vinde catre firmele de recuperari creante.

Aveau obligatia de a-mi trimite factura?
Cum pot dovedi ca le-am adus la cunostinta, telefonic, dorinta mea de a incheia contractul?
Cum pot sa le dovedesc faptul ca eu din luna mai 2010 , de cand le-am comunicat incetarea contractului, nu am mai folosit abonamentul lor si nu am inregistrat niciun fel de convorbiri telefonice pe acel numar de telefon?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: este , utilizator 22:03, 11 Iulie 2014
Din pacate nu ati actionat prompt, trebuia sa faceti o notificare scrisa prin care sa solicitati rezilierea contractului incheiat, asa este f. greu de probat sustinerea dvs.
Am considerat ca din moment ce dupa expirarea contractului l-am prelungit telefonic. pot face la fel si cu incetarea lui.
Iar operatoarea nu mi-a spus ca trebuie sa fac ceva in scris, ci doar ca dureaza 30de zile pana se ve opera incetarea contractului.
Efectele contractului da, se prelungeau automat, fara incheierea unui alt acord, insa incetarea acestora doar cu notificare scrisa si din acel moment probabil trebuia sa asteptati 30 de zile ca se se constate rezilierea acorsului de vointa.
Imi pare rau ca au procedat astfel!
telefonul , ma rog , numarul dumneavostra de abonament , a mai functionat , dupa luna iunie ? mai tineti minte ?
Ca sa dovediti,trebuie sa aveti contractul in care scrie perioada contractuala,apoi cei de la compania mobila trebuie sa dovedeasca ca v au trimis o instiintare scrisa in care trebuie sa rezulte ca v au anuntat ca s a terminat perioada contractului si ca dumneavoastra ati raspuns instiintarii in care v ati dat acordul prelungirii sau nu.Exista in baza lor de date,inregistrarea telefonica in care dvs.ati solicitat rezilierea.Sunt multe cazruri de genul asta.Am patit o si eu cu o comp de tel fixa.Am sunat la comp si am cerut sa vorbesc cu directorul si ba imi spuneau ca nu e prezent,ba ca are treaba,motive de genul asta.le am spus tot telefonic ca vreau o audiere la director si atunci au incetat cu hartuirea telefonica inscrisuri amenintatoare.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract abonament telefonie mobile incomplet / greseli in sistemul informatic al furnizorului de telefonie mobila V_herghelegiu V_herghelegiu Buna ziua, Ma adresez azi toturor ce vor sa ma ajute cu un sfat eventual ceva propuneri pentru a rezolva o problema cu unul din furnizorii de telefonie mobila ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract zapp emill emill Buna.Stiu ca s-a mai discutat subiectul,dar nu m-am lamurit inca.Sunt abonat zapp de aproape 3 ani.Pe durata primului contract de 2 ani am fost sunat de la ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)