Contractul de telefonie mobila a expirat in ianuarie 2010 si apoi s-a prelungit pe cale tacita.
In luna Mai 2010, am contactat telefonic operatorul de telefonie mobila pentru a-i comunica decizia mea de a nu mai continua contractul, deoarece nu mai am bani sa platesc facturile.
Operatoarea mi-a spus ca trebuie sa treaca 30 de zile ca incetarea sa devina valabila, asadar i-am spus ca voi plati si factura din luna urmatoare, respectiv iunie 2010, ca sa se implineasca termenul de 30 de zile.
Am primit factura din luna iunie, am platit-o in termen si am considerat ca totul este in regula, deoarece dupa acea data, nu am mai primit nicio factura acasa.
Credeam ca totul s-a terminat....insa tare m-am inselat!
In februarie 2011 primesc notificare ca am de plata si facturile pentru lunile iulie si august 2010, care sunt neachitate.
Iar de atunci ma hartuiesc cei de la firma lor de recuperare creante ca sa le platesc facturile plus penalizari.
Degeaba le-am explicat care a fost situatia reala ...acum vor sa ma execute silit pentru neplata datoriilor.
Consider ca cei de la compania de telefonie, in mod abuziv au eliberat facturile , pe care nici nu mi le-au comunicat, pentru ca mai apoi sa aiba ce vinde catre firmele de recuperari creante.
Aveau obligatia de a-mi trimite factura?
Cum pot dovedi ca le-am adus la cunostinta, telefonic, dorinta mea de a incheia contractul?
Cum pot sa le dovedesc faptul ca eu din luna mai 2010 , de cand le-am comunicat incetarea contractului, nu am mai folosit abonamentul lor si nu am inregistrat niciun fel de convorbiri telefonice pe acel numar de telefon?
Am patit acelasi lucru dar dupa o perioada de 2 ani si 10 luni (pt ca dupa 3 ani se prescrie) si a trebuit sa platesc tot. M-au amenintat in fel si chip cu executare silita,procese, etc.
Singura posibilitate de a iesi din asta,(asa am facut si eu) este plata esalonata, adica"foarte esalonata":training:
Si inca ceva: daca e suma mare si nu ati platit nimic, intrebati un av daca plata unei parti din datorie nu cumva inseamna si recunoasterea datoriei.