avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare loc munca dupa proces castigat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare loc munca dupa proces castigat

Buna ziua!

Ma aflu in urmatoarea situatie: Mi s-a desfiintat locul de munca, am dat in judecata firma, am castigat si procesul si recursul. Am primit acasa o hartie in mai 2014 prin care ma chema la firma ca sa puna in aplicare sentinta. La intalnire mi s-a spus ca nu este loc pentru mine si am fost intrebata "' chiar vreau sa ma intorc?" Cand am raspuns ca da mi s-a spus ca imi vor cauta un loc si ma suna. Am fost sunata pe 10 iunie sa ma duc sa imi iau salariul incepand din mai ( salariile din urma le-am primit) si mi s-a spus ca nu este loc pentru mine si ca ar trebui sa imi dau demisia, apoi m-au trimis acasa sa ma gandesc ....pe 10 iulie am fost chemata din nou sa iau salariul si iarasi mi s-a propus demisia. Cand am refuzat mi s-a spus ca de pe 11 sa vin la servici. Am fost instalata intr-o camera depozit unde exista un birou si un scaun si trebuie sa stau acolo 8 ore pe zi singura, fara sa fac nimic "ma uit pe pereti". Situatia nu este foarte roz pentru mine, dar urmeaza probabil sa mi se desfiinteze postul daca nu cedez eu curand si imi dau demisia (nu vor sa imi desfiinteze postul de frica sa nu ii actionez eu din nou in judecata).
Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez in acest moment deoarece as vrea sa ii actionez din nou in instanta si nu cred ca vor mai face varza actele ca prima data. Nu as fi vrut sa mai merg o data in instanta dar se fac foarte multe abuzuri la aceasta firma si se pare ca acestea nu se vor finaliza aici.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 23 Septembrie 2014
In primul rand nu va dati demisia. Nu veti beneficia de prevederile legii privind ajutorul de somaj si altele. Solicitati-le in scris cu numar de inregistrare care sunt atributiile dvs. si ce prevede fisa postului. Aceasta pentru a nu fi invinovatita .
Probabil ca la a doua concediere, angajatorul nu va mai face greseli astfel incat instanta sa nu-i mai anuleze decizia de concediere.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest sens,solicitati in scris angajatorului o copie de pe fisa postului dvs.
@freelis
Stimate domn,

Mi-ati sters o postare pe motiv de offtopic, desi mesajul meu mentiona, printre altele, "ce as face eu" in situatia celui care a deschis tema. Nu vi se pare ca suna nitel a cenzura, si nu a offtopic? Sau v-a deranjat faptul ca dezaprobam "sfaturile" date de dvs. la chestiune?

Stima.

Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ :offtopic:
1. Daca citeati regulamentul de postare pe Forum ati fi observat mult mai bine de ce a fost sters acel mesaj si nu cenzurat.

2. Inainte de a face anumite afirmatii , mai bine v-ati documenta decat sa le lansati public.

3. Unde am precizat , in mesajele mele, ca trebuie sa aprobati ceea ce scrie un moderator sau altcineva ? Amenintarea cu stergerea mesajelor sau a contului, nu prea are relevanta pe acest Forum.

4. Cand scrieti un nume , macar scrieti-l corect.
Daca preferati sa plecati din firma respectiva incercati sa discutati cu angajatorul sa va inceteze contractul din motive ce nu tin de persoana dvs. pentru a putea beneficia de ajutorul de somaj.
Daca preferati sa ramaneti (presupun ca ati semnat un contract individual de munca si o fisa a postului si aveti exemplarele dumneavoastra) va trebui sa indepliniti sarcinile mentionate in aceste documente. Solicitati sa vi se comunice motivul pentru care vi se refuza indeplinirea atributiilor pe care le aveti inscrise in fisa postului; discutati cu seful ierarhic superior dumneavoastra pentru a va da de lucru, conform fisei postului - vedeti ce vi se va raspunde. Daca, in urma discutiilor nu se schimba nimic, faceti solicitarile in scris (la acestea trebuie sa va raspunda). In functie de raspunsuri, decideti daca se poate continua colaborarea sau nu.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva eu1984 eu1984 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce inseamna concediere colectiva si daca se pot obtine salarii compensatorii in urma unei concedieri colective si cum poti ... (vezi toată discuția)