avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CARE ESTE PERIOADA MANDATULUI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CARE ESTE PERIOADA MANDATULUI

As dori sa stiu care este perioada unui mandat ca presedinte ,administrator,membru in comitet sau cenzor si daca este normal si legal ca presedinta sa nu dea voie celor care au restante sa-si depuna candidatura pt functia de administrator ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:36, 12 Iulie 2014
Perioada de mandat pentru presedinte, membru in comitet si cenzor este consemnata in contractul de mandat.
Perioada de functionare a administratorului este consemnata in contractul de munca care poate fi si nelimitata.

Despre depunerea candidaturii unui restantier nu se pomeneste in legislatie, deci nu e o problema de legalitate, ci de moralitate.
Perioada de mandat presedinte e stabilita prin adunarea generala, si tot prin adunare se poate propune ca cei care au restante sa nu mai poata candida la functii.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
avocat -mediator Stoicescu Mirela, Avocat
este normal si legal ca presedinta sa nu dea voie celor care au restante sa-si depuna candidatura pt functia de administrator ?

1. Aveti curaj sa dati administrarea unui condominiu unui om care nu este capabil sa isi administreze propriul buget?
2. Functia de administrator nu o poate face decat cel care are pregatirea necesara, nu poate sa depuna candidatura cine vrea!
Legea 230/2007 CAPITOLUL V: Administrarea in asociatia de proprietari
Articolul 35 (1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari ori care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract . Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art. 21 alin. (2) si ale art. 22.
(2)Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.
(3)Candidatii pentru functia de administrator de imobile trebuie sa prezinte comitetului executiv al asociatiei de proprietari documentele solicitate, garantiile profesionale si materiale prevazute de lege si trebuie sa nu fi suferit nicio condamnare .

Credeti ca un restantier poate depune garantie materiala (bani in cont la dispozitia asociatiei), cand el nu a fost capabil sa achite cotele de intretinere?
Ati spus ca este vorba de MORALITATE sau INCAPACITATEA DE ADMINISTRARE A PROPRIULUI BUGET dar in conditiile din ziua de azi v-ati gandit ca daca intr-o familie cu 2 copii minori unul dintre parinti ramane somer mai mult de 2 ani inseamna ca nu este in stare sa-si administreze bugetul sau ca nu este bun de administrator ???
Eu am intrebat daca aveti curajul sa dati spre administrare un condominiu unui restantier, iar dumneavoastra ne explicati cum sunt vremurile, daca nu are servici de 2 ani si are atestat de administrator de ce nu a gasit pana acum un post de administrator, sau nu are nici atestat?
Bani nu are sa plateasca cotele de intretinere, dar are bani sa depuna in contul administratiei garantia, care este contravaloarea a 3-4 salarii de administrator?

Alte discuții în legătură

Cenzor elabucur_2007 elabucur_2007 Buna seara Va rog sa-mi spuneti ce obligatii are un cenzor si ce remuneratie poate primi pentru gestionarea a 133 de apartamente. Pentru a putea indeplini ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)
Demisie cenzor si administrator de bloc konia konia buna ziua, Atat cenzorul cat si administratorul nostru de bloc si-au dat demisia; va rugam sa ne sfatuiti care sunt pasii legali pe care noi trebuie sa-i ... (vezi toată discuția)