Legea 230/2007 Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are, in principal, urmatoarele atributii:
a) verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si regulamentelor;
b) verifica executia bugetului de venituri si cheltuieli;
c) verifica gestiunea financiar-contabila;
d) cel putin o data pe an, intocmeste si prezinta adunarii generale rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari, propunand masuri.
(2) Cenzorul sau cenzorii alesi ai asociatiei de proprietari pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.
(3) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, cenzorul sau cenzorii asociatiei de proprietari raspund personal sau in solidar, in fata legii si a proprietarilor, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.
Art. 56-1-b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
Art.56-2- a) faptele prevazute la lit. a), b) si c) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
Daca nu stiti ce obligatii are un cenzor si ati inceput cu "Presedintele mi-a spus ca .....", parerea mea este sa nu va apucati de treaba, cenzorul trebuie sa fie o persoana care cunoaste legislatia, care are studii in domeniu si care nu trebuie sa asculte ceea ce ii spune presedintele ca trebuie sa verifice.
Daca sunt 20 sau 200 de apartamente facturile emise sunt la fel, ceea ce este in plus sunt chitantele si eventual restantierii, in ceea ce priveste remuneratia, nu cred ca va poate ajuta cineva pe acest site, la noi in condominiu verifica gratuit, in altul incaseaza 100 lei, in altul 300 lei, in functie de cum va intelegeti.
Dar parerea mea este sa nu.....
Bafta!