tatal fiului meu in varsta dee 5 ani si jumatatate paraseste domiciliu in iulie 2011, divortam cu hotarare definitiva in mai 2012 si datorita unui avocat care m-a sfatuit prost am acceptat divort de comun acord. tatal este administrator si actionar la 2 firme, secretar la o asociatie sportiva, membru fondator si angajat ca animator intr-un GAL , este si consilier local la o primarie. trimite pensie alimentara luna asta pentru luna trecuta pe cupoane postale scrise de el in cuantum de 140 si 240 una de la o firma si celalalt de la gal. vreau sa stiu cum pot proceda pentru a solicita pensia alimentara pe ultimele 36 luni (3 ani in urma) din venitul de consilier intrucat am inteles ca este considerat venit care intra la plata pensiei alimentare si cum pot solicita majorare pensie intretinere minor si verificarea surselor sale de venit
:justcuz:
Nu vad de ce v-a sfatuit prost avocatul , e civilizat sa divortezi prin acord si sa nu te tiganesti in instanta, pensia si toate celelalte nu au legatura cu divortul.
Cum ati convenit sa se plateasca pensie exact ?O suma fixa, un procent ?
Cata vreme aveti stabilita pensia in procentul maximal prevazut de disp.art.529 al.2 din n.cod.civil, pentru un copil aflat in intretinere, nu mai puteti solicita instantei majorarea pensiei de intretinere.
Ce aveti de facut este sa va adresati unui executor judecatoresc pentru identificarea tuturor surselor de venit, al cuantumului acestora , al popririi acestora in procesntul stabilit conform hotararii judecatoresti si eventual al recuperarii diferentelor ( daca exista ) intre venitul incasat pe ultimii 3 ani si pensia achitata deja minorului.
Observ ca este frecvent in ultima perioada ca domnii sa-si ascunda sursele reale de venit , motivul pentru care am solicitat aceasta informare este faptul ca domnul desi are un venit declarat extrem de mic totusi continua sa cheltuie mult mai mult decat produce efectuand lucrari in casa construita in timpul casatoriei dar in care nu locuim, cheltuind bani pe petitii la executori, expertize samd si neinteresandu-se in nici un fel de fiul lui.....dar acuzandu-ma ca ii refuz dreptul de vizita... mai mult anul trecut nu s-a prezentat la notar pentru a-mi permite plecarea cu fiul meu in strainatate ... ar trebui sa se prezinte pentru a-i face un nou pasaport celui mic dar mi-e efectiv sila sa ii cer ceva pentru ce e vesnic indisponibil la ceea ce inseamna obligatii ,orale si responsabilitati ca si in timpul casatoriei. ce sfat imi dati pentru a-l notifica scris sa se prezinte pentru a-i face pasaport celui mic si pentru a-si da acordul in sensul plecarii in vacante sau la invitatii ale unor prieteni.
Il notificati prin intermediul unui executor judecatoresc sa se prezinte la sediul biroului acestuia la data x , orele x , iar in caz de refuz , aveti deschisa calea promovarii actiunii pe cale judecatoreasca pentru suplinirea consimtamantului tatalui in vederea deplasarii in strainatate si pentru intocmirea formalitatilor necesare obtinerii pasaportului minorului necesar deplasarii in strainatate.