avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara, poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara, poprire pe salariu

buna seara , va prezint situatia pe scurt si apoi va adresez intrebarea: fiul meu, acum student, aflat in intretinerea mea dupa divort, la implinirea varstei de 18 ani, a chemat in judecata tatal ( care are venituri constante din salariu) pt plata pensiei alimentare. Hotararea judecatoreasca a impus plata acesteia prin virare direct in cont de catre tata si nu prin poprire pe salariu asa cum fusese sentinta anterioara din perioada cand el era minor. El nu are curaj sa-i ceara tatalui fluturasii de salariu pt ca acesta e dur si rigid .Exista o cale de a obtine acest lucru cu minim de afectare emotionala pentru fiul meu ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:42, 31 Mai 2016
Dacă are suspiciuni sau dovezi clare, trebuie să se adreseze unui executor judecătoresc. Acesta poate, înainte de executare, să emită adrese către autorități sau către angajator pentru a afla venitul încasat de către tată. Dacă din dovezi rezultă că venitul la care s-a raportat tatăl pentru plata pensiei este mai mic decât cel rezultat din adresele autorităților, se poate iniția o executare silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea paternitatii-daune morale Luci_H Luci_H Am 21 de ani. Parintii mei au divortat cand aveam 2 ani si am ramas cu mama. Tatal meu nu m-a vizitat niciodata in acest timp, dar in acest timp am primit ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreţinere a minorului SorinaCirjan SorinaCirjan Buna ziua, va scriu pentr a intreba ce se intampla cu pensia de intretinere a unui minor, cand acesta devine major. Mai exact fiul meu primeste de la tatal ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara danabi danabi Buna ziua, In urma divortului, fostul sot platea pensie alimentara cate 16,5% pentru cei doi copii.Fiica mea s-a angajat de cateva luni.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)