buna seara , va prezint situatia pe scurt si apoi va adresez intrebarea: fiul meu, acum student, aflat in intretinerea mea dupa divort, la implinirea varstei de 18 ani, a chemat in judecata tatal ( care are venituri constante din salariu) pt plata pensiei alimentare. Hotararea judecatoreasca a impus plata acesteia prin virare direct in cont de catre tata si nu prin poprire pe salariu asa cum fusese sentinta anterioara din perioada cand el era minor. El nu are curaj sa-i ceara tatalui fluturasii de salariu pt ca acesta e dur si rigid .Exista o cale de a obtine acest lucru cu minim de afectare emotionala pentru fiul meu ? Va multumesc
Dacă are suspiciuni sau dovezi clare, trebuie să se adreseze unui executor judecătoresc. Acesta poate, înainte de executare, să emită adrese către autorități sau către angajator pentru a afla venitul încasat de către tată. Dacă din dovezi rezultă că venitul la care s-a raportat tatăl pentru plata pensiei este mai mic decât cel rezultat din adresele autorităților, se poate iniția o executare silită.