Buna ziua,
In urma divortului, fostul sot platea pensie alimentara cate 16,5% pentru cei doi copii.Fiica mea s-a angajat de cateva luni.Intrebarea mea este cat trebuie sa plateasca acum pensie alimentara ,doar pentru fiul meu care este inca student? Tot 16,5% sau 25% (cat se plateste pentru un copil)?Ce pasi ar trebui sa urmez ?
Va multumesc!
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs nu aveți ce pași să urmați dacă și fiul este major.
Studentul să negocieze cu tata, să-i plătească 25% din venitul net, dacă sora lui a ieșit din drepturi.
Dacă negocierea eșuează, se poate adresa instanței de judecată.
Dvs ca mamă puteți cel mult să-l sfătuiți pe fiu cum să procedeze, dar calitate procesuală nu mai aveți.
Va multumesc pentru raspuns! Da,m-am exprimat gresit, fiul trebuie sa depuna cerere in instanta pt ca tatal nu da niciun semn de viata,nu are cum negocia cu el. Si, daca il anunta ce intentii are, isi micsoreaza venitul(fiind patron), cum a mai facut si cand au implinit copiii 18 ani . Sa inteleg ca fiul meu trebuie sa specifice ca doreste 25% din venitul tatalui sau instanta hotaraste?
Fiul dvs trebuie sa solicite instanței să dispună în sarcina pârâtului procentul de 25%, motivând că este singurul copil aflat în întreținerea tatălui.
Instanța nu poate dispune ceva ce nu i se cere.