avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suma pensiei alimentare se poate modifica? acum 11 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suma pensiei alimentare se poate modifica? acum 11 ani a fost ...

Suma pensiei alimentare se poate modifica?
acum 11 ani a fost stabilita suma de pensia alimentara de 1000 ron, in tot acest timp pensia alimentara de s a schimbat. Fiul nostru a implinit 18 ani, cheltuieli au crescut seminificativ, urmeaza BAC si facultate. Exista posibilitate sa modific pensia alimenatara la 25% dn salariul actual?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:58, 17 Septembrie 2024
Oricum, actuala decizie a instanței a expirat, când a împlinit 18 ani (dacă a împlinit deja 18 ani).
Normal ca se poate actualiza la 25% din venitul NET actual.

N-ati incercat o intelegere amiabila cu tatal copilului, ca sa evitati un nou proces'?
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Se poate rezolva în instanță daca nu merge amiabil.
Trebuie sesizata instanța cât mai repede.
Banii dati la avocat se recuperează.

București 2024
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu doreste. Va multumesc pentru raspunsul
Dvs ca părinte al unui major NU mai puteți modifica nimic, pentru că nu mai aveți calitate procesuală.
Cel care poate face ceva, este chiar fiul.
El trebuie acum să-l dea în judecată pe tatăl său.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MIRELAIONICA MIRELAIONICA Pensia alimentara a unui minor daca nu este retinuta pe statul de salarii il afecteaza pe tatal minorului? Tatal acestuia ii punea numerar la posta dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut dificultati ... Ioana Veres Ioana Veres Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut dificultati cu plata pensiei alimentare de catre tatal fiicei noastre. Initial pensia alimentara a fost ... (vezi toată discuția)