avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut dificultati ...

Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut dificultati cu plata pensiei alimentare de catre tatal fiicei noastre. Initial pensia alimentara a fost stabilita in cuantum de 1000 lei / luna, ca ulterior, prin sentinta sa se stabileasca in procent de 25 % din venitul lunar al tatalui. Avand in vedere ca fostul sot refuza de la o vreme sa plateasca pensia alimentara, sustinand ca fiica noastra a implinit 18 ani, as avea 2 intrebari:
1. Pana la ce varsta ar trebui sa plateasca pensie alimentara ? Mentionez ca fiica noastra are 18 ani, dar este in clasa a XII-a.
2. Ce posibilitati legale am sa aflu care este venitul lunar al fostului sot (eventual caror institutii sa ma adresez) , deoarece el sustine ca nu este angajat nicaieri, pe cale de consecinta eu nereusind nici macar sa stabilesc care sunt sumele datorate.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:49, 16 Februarie 2022
Dvs nu va adresati nimanui,fata acum majora eventual impreuna cu dvs merge la un executor judecatoresc pt ececutarea silita a sumelor restante.Daca in hotarare este trecuta plata pensiei pana la 18 ani va trebui sa obtina o noua hotarare in instanta urmand sa faca dovada continuarii studiilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? lelia20052006 lelia20052006 Cum procedez sa primesc pensie alimentara pentru fiica mea, care a implinit 18 ani in luna februarie 2010, data de la care fostul sot(divortati din 2006) nu-mi ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)