Buna ziua, sunt divortata de 11 ani si mereu am avut dificultati cu plata pensiei alimentare de catre tatal fiicei noastre. Initial pensia alimentara a fost stabilita in cuantum de 1000 lei / luna, ca ulterior, prin sentinta sa se stabileasca in procent de 25 % din venitul lunar al tatalui. Avand in vedere ca fostul sot refuza de la o vreme sa plateasca pensia alimentara, sustinand ca fiica noastra a implinit 18 ani, as avea 2 intrebari:
1. Pana la ce varsta ar trebui sa plateasca pensie alimentara ? Mentionez ca fiica noastra are 18 ani, dar este in clasa a XII-a.
2. Ce posibilitati legale am sa aflu care este venitul lunar al fostului sot (eventual caror institutii sa ma adresez) , deoarece el sustine ca nu este angajat nicaieri, pe cale de consecinta eu nereusind nici macar sa stabilesc care sunt sumele datorate.
Va multumesc !
Dvs nu va adresati nimanui,fata acum majora eventual impreuna cu dvs merge la un executor judecatoresc pt ececutarea silita a sumelor restante.Daca in hotarare este trecuta plata pensiei pana la 18 ani va trebui sa obtina o noua hotarare in instanta urmand sa faca dovada continuarii studiilor..
Pensia alimentara dupa 18 ani
buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)