avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Sunt divortata de 15 ani si am un baiat. In urma divortului tatal copilului meu trebuia sa plateasca o pensie alimentara de 25% din venitul sau lunar. Acest lucru nu sa intamplat si nici nu a venit sa isi viziteze sau sa ma ajute in cesterea copilului in nici un fel. Fiul meu are acum 16 ani. Intrebarea mea este, daca eu as putea sa fac ceva ca tatal lui natural sa plateasca pensie alimentara de acum inainte si daca se poate sa plateasca si din urma? Pot face ceva in acest sens?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BuscanPetruta , utilizator 11:44, 4 Noiembrie 2014
exista infractiunea de abandon de familie, prin care o persoana poate fi condamnata la inchisoare daca nu isi plateste pensia alimentara .
daca aveti hot judecatoreasca si dl are venituri puteti incepe executarea silita pentru recuperarea pensiei de intretinere pe ultimii 3 ani si pentru asigurarea platii pe viitor
Si cum pot face acest lucru? Unde trebuie sa ma duc si ce pasi trebuie sa urmez?
Multumesc!
Se depune cerere insotita de hotararea judecatoreasca la un executor judecatoresc.
Veti avansa o suma de bani pt cheltuieli, veti recupera si aceste sume.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a vizita un minor alexandra_iuhas alexandra_iuhas Am si eu o problema...sotul meu a divortat de prima sotie in decembrie 2009 si copilul lor minor de 5 ani i-a fost incredintat mamei. Tribunalul i-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)
Incetare adoptie marinus1967 marinus1967 Buna seara. As dori sa renunt la a mai plati pensia alimentara unui copil adoptat, deoarece sotia mea a introdus actiune de divort, si nu-mi pot lua copilul in ... (vezi toată discuția)