Avem o problema care exista de mai multi ani. Al doilea vecin este invidios pe noi de ani de zile pentru ca tatal meu are atelier de tamplarie si cu ajutorul lui Dumnezeu merge binisor are tata de lucru si mai putem face cate ceva in jurul casei. Nici dansul, nici sotia nici fata lor nu lucreaza, domnii sunt pensionari cu totul ca au varsta in jur de 50-55 de ani. Avem intre noi o casa in care au locuit doi batrani. Tanti a murit de 8 ani si nenea acum 5 ani a venit la noi, adica la tatal meu sa o luam in intretinerea noastra pentru ca nu au avut copii si nenea a tinut mult la noi pentru ca el a fost tutorele tatlui meu cand avea 17 ani si i-a murit taticul (bunicul meu). Am luat pe nenea in intretinere si de atunci vecinul invidios se comporta si mai urat cu noi, si pana cand a trait nenea si pe el l-a stresat... o astepta pe strada se uita cand vine...cu noi se certa si ne-a spus ca noi l-am bagat pe sotia in pamant...si acuma de cand a murit si nenea si despre nenea spune ca din vina noastra a murit, (avea 80 de ani si avea cancer la prostata)... spune ca tata a lins curu la nenea si pentru asta a venit la noi sa o intretinem...ne calomniaza cu foarte multe lucruri... spune ca sotia lui s-a imbolnavit din cauza rumegusului din atelier, dar noi sa nu na imbolnavim de fumul care iese din horn de la ei si are miros de cauciuc si haine arse si intra in casa cand geamurile sunt deschise si u poti sta in curte de fum... ne jigneste ca noi suntem maghiari si ca noi furam, mintim...sta la panda la gard si se uita ce facem noi in curtea noastra,cine vine la noi, cand conducem musafirii el sta in poarta la el si se uita... a chemat nu odata politia comunitara peste noi ca o deranjeaza masinile din atelierul tatalui meu... a chemat sanepidul si a trebuit sa masoare nivelul de zgomot la masini din atelier... totul este in ordine, cu totul ca dansul nu sta acolo unde este atelierul, el sta mai in fata... in spate de unde se uita dupa noi el a ocupat terenul doar asa...nu este a lui, cine au locuit acolo au murit, dupa revolutie urmasii nu au venit sa solicite inapoi terenul si nici acum nu vin... si nici dansul nu a cumparat de la nimeni...el ocupa nedrept si nu plateste nici impozit dupa terenul respectiv...(si despre noi spune ca furam de la statul roman) Mai nou iese pa strada si vine in fata portii noastre si se uita in curte la noi...provoaca cainele... am chemat politia dar au spus ca nu iese... As mai putea scrie foarte multe lucruri pe care le face cu noi...spune ca politia este in mana lui...
Intrebarea mea este ce putem face in astfel de situatie... am eu dreptul sa o fotografiez cand o vad ca sta si se uita in curtea noastra... Pur si simplu consider ca asta este deja hartuiala...loveste drepturile private ale noastre... Va rog sa-mi dati un sfat... cum am putea sa rezolvam acest lucru pe baza carei lege...ca ne distruge viata si familia
Multumesc pentru raspuns :)
Rau ca stai la casa,rau ca stai la bloc:DV Daca vine doar pana la poarta,adica pe bordura care este domeniu public,nu prea aveti ce sa i faceti.Nu mai chemati politia,duceti va la politie,faceti o plangere impotriva respectivului,scrieti in declaratie ca va hartuieste/jigneste si un proces verbal cu o avertizare poate il potoleste pe batranelul curios si invidios.La a doua abatere se alege cu amenda care e cuprinsa intre 1000-3000 de lei,si sigur o sa l potoleasca cand o sa vada ca pensia nu o sa i acopere amenda:)
Am mai fost la politie, la sectorista care raspunde de zona noastra, dar a zis sa o dam in judecata...asta a fost raspunsul... politia nu se implica asa vad la noi, nu vor sa se implice... :(
Te duci din nou,poate nu o nimeresti tot pe ea,ca se lucreaza in ture.Ii spui ca nu ti curg banii din buzunare si nu iti permiti sa il dai in judecata.Nu ne ducem in instanta ptr doi ochi curiosi si o gura sloboda.Fa plangerea acasa,te duci cu ea facuta si ceri un numar de inregistrare./asta ca sa stii ca ti a fost luata in considerare/
Bafta!