avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

sotia a nascut pe 25 iunie 2013,a ales 2 ani concediu crestere copil,pe 1 iulie 2014 a reinceput munca,am depus dosarul pentru stimulentul de insertie dar mi-au spus sa depun o cerere prin care renunt la luna obligatorie,ce nu inteleg eu: daca nu ne vom descurca si peste citeva luni voi dori sa intru (eu lucrez)in concediu crestere copil nu mai pot ca am depus acea cerere,deci sint obligat sa depun cererea? oricum stimulentul se acorda pina in luna 23 inclusiv nu?
Cel mai recent răspuns: nicolae1971 , utilizator 16:45, 13 Iulie 2014
1. In momentul in care mama copilului a facut cerere pentru stimulentul de insertie s-a suspendat plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Plata indemnizatiei pentru CCC se poate relua oricand, fie de mama, fie de tatal copilului, pana implineste copilul 2 ani.

3. Daca tatal copilului nu a intrat cel putin o luna in CCC inainte de suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC atunci se reduce cu o luna plata stimulentului de insertie incasat de mama.

4. - Nu puteti sa faceti dvs. cerere ca renuntati la o luna de CCC pentru ca aveti posibilitatea legala sa solicitati oricand intrarea in CCC pana ce copilul implineste 2 ani.
- OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei nu prevad o asemenea cerere.
- Cine v-a spus sa faceti cerere sa va spuna care este baza legala (articolul din cele doua acte normative amintite mai sus).
am crezut ca nu am citit eu bine legea,multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie savy savy Buna ziua, In cazul in care beneficiarul indemnizatiei pentru cresterea copilului \"pana la un 1 an\" se intoarce la munca in cat timp trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru ccc elam elam Buna ziua ! Copilul s-a nascut pe data de 26.08.2015, iar tatal, salariat, ( mama nu a lucrat ), doreste suspendarea CIM incepand cu 01.09.2015 pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)