Buna ziua ,in momentul de fata sint in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani.Mi s-a propus un loc de munca [legal] in Anglia ,ce impact ar avea acest lucru asupra indemnizatiei pentru cresterea copilului?.Mentionez ca, contractul de munca se incheie in Anglia si nu are nici o legatura cu autoritatile romane. Va multumesc.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
am avut o situatie..pe cineva care am mers la munca in strainatate in perioada de concediu de credterea copilului.....totul a fost ok...primea indemnizatia din Romania pe cardul din Romania...la 4..5 luni mai trecea prin Romania...la final a mers si-a dat demisia si a continuat jobul afara..
Cei 200 ron , nu se primesc oricum pana la implinirea varstei de 2 ani ? Daca esti in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani , nu poti sa te angajezi de exemplu cu 4 ore in alta parte?
Nu se poate angaja in alta daca se afla in CCC. I se va suspenda plata indemnizatiei daca realizeaza venituri supuse impozitului pe venit pe perioada cat se afla in CCC.