avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obtinere date din evidenta operativa a politiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obtinere date din evidenta operativa a politiei

Buna ziua,

stie cineva care este modalitatea de obtinere a datelelor inregistrate in evidenta operativa a politiei? ma refer la acele date care nu se inscriu in certificatul de cazier judiciar.
Ar fi posibil sa fac o petitie catre directia cazier si evidenta operativa din cadrul IGPR.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bodosep , utilizator 20:50, 14 Iulie 2014
depinde pentru la cine se refera acele date, daca la d-voastră puteţi, daca nu nu stiu daca va dau având in vedere protecţia datelor cu carcter personal.
Puteti formula o adresa catre Directia de Evidenta a Populatiei, insa pentru solicitarea informatiilor trebuie sa aveti un temei legal, nu le poate solicita oricine asa puR si simplu. De exemplu, daca instanta de judecata v-a pus in vedere sa depuneti date despre domiciliul paratului, pe care l-ati actionat in instanta depuneti alaturi de cerere si citatia/comunicarea din care reiese ca aveti aceasta obligatie.
Pentru obtinerea si furnizarea datelor este necesar sa achitati si o taxa de timbru in cuaNtum de 1 leu.
Este vorba despre persoana mea nu despre datele altcuiva, ma gandesc ca atata timp cand unele institutii pot obtine date si eu pot avea acet drept acum ramane de vazut voi inainta o petitie catre directia cazier si evidenta operativa din cadrul politiei, stiu ca ei au baze de date de interes operativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidentele operative ale politiei bodosep bodosep Stie cineva cum as putea afla ce date sunt inregistrate in evidentele operative ale politiei cu privire la un dosar penal care a fost solutionat prin impacarea ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitar kerekesmargo kerekesmargo Pers.fizica nerezident asociat unic a unei societati din RO de la ce \"autoritate competenta din Romania al asociatilor \"cere eliberarea cazierului ... (vezi toată discuția)
Caut o persoana, cum pot sa dau de ea? petrescucornelia petrescucornelia Caut un verisor despre care nu mai stiu nimic de peste 10 ani. Ii cunosc numele si prenumele atat ale lui cat si ale parintilor , data si locul nasterii. ... (vezi toată discuția)