avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Caut o persoana, cum pot sa dau de ea?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Caut o persoana, cum pot sa dau de ea?

Caut un verisor despre care nu mai stiu nimic de peste 10 ani. Ii cunosc numele si prenumele atat ale lui cat si ale parintilor , data si locul nasterii. Cum pot afla daca mai este in viata sau nu?
Buna ziua,
Va puteti adresa Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, fostul INEP si solicitati date actuale. Str.Obcina Mare nr.2, sector 6, Bucuresti
Va trebui sa dati toate datele pe care le cunoasteti despre acel var.
daca se poate> ultimul domiciliu al sau, data sau macar anul nasterii si, eventual locul, numele si prenumele parintilor, orice data cu caracter personal cunoscuta, eventual daca are copii si cati, etc..
Va vor raspunde in circa 30 de zile si va trebui sa achitati o taxa.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc ,mult pentru informatii.
av. Klein Kiritescu, nu are de ce sa trimita cererea la Bucuresti: Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date furnizeaza date exclusiv pentru cererile formulate de persoane juridice.
Astfel de cereri se depun la ultimul loc de domiciliu cunoscut al persoanei pe care cineva vrea sa o gaseasca.

Ati spus ca stiti locul nasterii, acolo trebuie sa mergeti, la Serviciul de Evidenta a Persoanelor. Tot acolo veti plati si taxa care difera in functie de complexitatea cautarii - de la 5 lei la 6.5 lei/ora sau daca se exploateaza sistemul informatic central 120 lei/ora.

In plus furnizarea unor date cu caracter personal se poate realiza numai dupa obtinerea, în prealabil, a consimtamantului scris al persoanelor vizate - cu alte cuvinte daca varul dvs. nu este de acord nu veti afla nimic.
Puteti sa depuneti cererea si la SPCLEPul de la locul dvs. de domiciliu daca cei de acolo doresc sa faca o mica corespondenta cu cei de la presupusul loc de domiciliu al varului dvs. Taxa este de 6 lei.(5 lei taxa timbru/cerere+1 leu taxa furnizare date/persoana).Ares_3 are dreptate, daca varul nu doreste sa fie contactat, fara acordul sau nu veti afla nicio data in plus fata de ce cunoasteti dvs.in prezent.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator
Multumesc foarte mult pentru infomatii.

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters48919 ContSters48919 Daca in urma citatiei unul din succesori nu se prezinta deoarece este plecat in strainatate cu domiciliul necunoscut, iar un altul nu se prezinta deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Aflare adresa adia81 adia81 Buna ziua! va solicit ajutorul cu urmatoarea speta: exista posibilitatea de aflare a adresei pe baza de cnp/numar de telefon, daca solicitarea vine din partea ... (vezi toată discuția)