avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Caut o persoana, cum pot sa dau de ea?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Caut o persoana, cum pot sa dau de ea?

Caut un verisor despre care nu mai stiu nimic de peste 10 ani. Ii cunosc numele si prenumele atat ale lui cat si ale parintilor , data si locul nasterii. Cum pot afla daca mai este in viata sau nu?
@gi-jane
incercati sa ganditi

Asa e stimata doamna, doar ca ,,indemnul" este valabil pt. fiecare dintre noi ! Sau numai pt. unii ?! Eu nu stiu (si nici d-voastra!) ce a vrut sa spuna dl/dna Ares_3 in finalul postarii d-sale, eu vad ce a postat !
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
e4c5, utilizator
Doar dvs nu va dati seama ca se refera la cei de la evidenta populatiei. Acestia sunt cei care vor solicita acordul varului in prealabil, asta daca il gasesc la adresa.
Evidenta populatiei vor furniza datele dupa ce in prealabil obtin acordul varului.
De altfel, e completat si mai jos de Justitiarul , din al carei raspuns va puteati da seama care e procedura, daca ati fi vrut sau putut.
Problema nu e ca nu ati inteles, ci ca puteati sa va adresati in alt mod, nu sa indicati o reformulare dandu-va cu capul de pereti.


Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
gi-jane2, moderator
in RO ? e ca si cum ai cauta fumul. Autoritatile inca se comporta de nedescris, desi ar trebuii sa te ajute. Politia nu este in slujba cetateanului si legea 667/2001 le da posibilitatea sa se eschiveze si mai mult de la asemenea indatoriri.
De ce nu intrebati alte rude.
Acesta ar fi inceputul.

Daca nu va descurcati in acest mod puteti incerca sa apelati la un detectiv particular sau la avocat.
Va trebui insa sa dovediti ca sunteti ruda sau motivele exacte pentru care doriti sa gasiti persoana.
Autoritatile ajuta pe oricine face asemenea cereri daca persoana despre care se cer informatii este de acord. Politia nu are nicio legatura cu asta, nu la politie e Registrul Naţional de Evidenta a Persoanelor ci la DEPABD.

Angajarea unui detectiv sau a unui avocat ( si asta pot face avocatii? :) ) sunt optiuni costisitoare care ar trebui luate in calcul doar daca cei interesati de gasirea unei persoane primesc raspuns nesatisfacator de la Evidenta Persoanelor: ca nu a fost gasita persoana sau ca fost gasita dar nu si-a dat consimtamantul ca adresa sa ii fie dezvaluita.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de nastere handsu handsu In ce conditii se poate solicita de la Starea civila o copie de pe Certificatul de nastere necesara la preschimbarea Cartii de identitate expirate ? Cum se ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters48919 ContSters48919 Daca in urma citatiei unul din succesori nu se prezinta deoarece este plecat in strainatate cu domiciliul necunoscut, iar un altul nu se prezinta deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Aflare adresa adia81 adia81 Buna ziua! va solicit ajutorul cu urmatoarea speta: exista posibilitatea de aflare a adresei pe baza de cnp/numar de telefon, daca solicitarea vine din partea ... (vezi toată discuția)