Buna ziua,
am tot citit pe forumuri dar nu m-am lamurit daca este posibila eliberarea unui astfel de certificat.
Problema este urmatoarea: am nevoie de un singur certificat de calitate de mostenitor, fara bunuri mobile sau imobile, care sa fie dupa bunica mea defuncta si care sa specifice ca mostenitorii sunt cei doi fii ai ei (tatal si unchiul meu decedati) si ca mostenitorii lor sunt eu cu sora mea si varul meu. Ni se cere un astfel de certificat simplu si unic pentru a primi in posesie o suprafata de teren in strainatate.
Mentionez ca pentru persoanele decedate s-au deschis mase succesorale si au fost atribuite bunuri conform legii.
Nu stiu daca in Romania se elibereaza un astfel de certificat, unde trebuie facut (unde a decedat bunica, sau unde au decedat tatal si unchiul meu... succesiunile dupa ei fiind dezbatute in orase diferite) si nici ce acte trebuiesc aduse.
Va multumesc.
Daca s-au dezbatut succesiunile dupa fiecare nu aveti nevoie de certificat de calitate de mostenitor, nefiind nici posibila si nici legala emiterea unui astfel de certificat.
Dovada calitatii de mostenitor o veti face cu certificatul de mostenitor care a fost eliberat la dezbaterea succesiunii.
Succcesiunile au fost deschise si dezbatute la locul decesului fiecarei persoane in parte.
Aici este nelamurirea mea, succesiuni s-au dezbatut doar dupa fii decedati (tatal si unchiul meu). Dupa bunica nu s-a dezbatut succesiune de catre fii ei la momentul decesului nefiind bunuri de dezbatut. Abia acum au aparut, de aceea ni se cere un astfel de certificat, noua nepotilor.
Succesiune
platinium
Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire.
In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)