avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare sentinta decizie suspendare contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare sentinta decizie suspendare contract de munca

Am nevoie de niste pareri pt recurs... ma puteti ajuta ?
Cel mai recent răspuns: Instantlife , utilizator 13:47, 13 Mai 2009
Ca sa va putem oferi "niste pareri", ar fi util sa ne spuneti concret despre ce e vorba.
Hotarirea a fost luata avind la baza o intocmire incompleta ( nu sint descrise pe larg motivele economice) a deciziei Individuale de concediere, desi formularul este unul luat de la itm
S-a precizat in mod explicit ca nu sint disponibile alte locuri de munca si de asemenea si data de sfisit a unui preaviz de 20 zile, decizia precum si preavizul sint semnate de angajat.
Este vorba despre o decizie de concediere, pe care ati primit-o deja si pe care doriti sa o contestati? Dac este asa, puteti sa va adresati tribunalului, atita vreme cit considerati ca decizia a fost emisa cu incalcare prevederilor din Codul muncii. Din ceea ce ati scris am dedus ca e vorba de concediere ca urmare a desfiintarii postului ocupat de dvs. Legea nu pretinde o descriere pe larg a motivelor economice ci cere doar ca desfiintarea postului sa fie reala si serioasa.
arcrot33@yahoo.com a scris:

S-a precizat in mod explicit ca nu sint disponibile alte locuri de munca si de asemenea si data de sfisit a unui preaviz de 20 zile, decizia precum si preavizul sint semnate de angajat.


1. In primul rand nu este vorba de o decizie de suspendare, ci o decizie de concediere (adica de incetare a CIM).
2. Salariatul a semnat de luare la cunostinta si nu ca este de acord cu concedierea (nici nu are cum- altfel ar fi fost incetare cu acordul partilor)
3. Cititi cele de mai jos:
Legea 53/2003:
Art 74 – Decizia de concediere: continut si comunicare
(1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) (OUG 65/2005 si ulterior L 94/2007) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
(2) (abrogat prin OUG 65/2005) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
ART. 75 – Efectele deciziei de concediere
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului.
Sectiunea a 7-a
ART. 76 – Nerespectarea procedurii de concediere
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.
ART. 77 – Invocarea motivelor din decizia de concediere
In caz de conflict de munca angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt sau de drept decat cele precizate in decizia de concediere.
ART. 78 – Anularea concedierii
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
Instantlife, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se acorda preaviz LillLee LillLee buna! ma numesc lili si as avea si eu o problema dak se poate sa ma ajutati va rog. Astazi mi s-a comunicat k ma concediaza, concedierea venind in urma ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post twinkle23 twinkle23 Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru ... (vezi toată discuția)