avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit subinchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit subinchiriere

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: am primit doua apartamente pentru o perioada de 48 luni prin contract de comodat; doresc sa subinchiriez ambele apartamente unul la suma de 400 euro si unul la 300 euro.
Ce costuri am pentru statul roman (impozit s.a) ?

[Va rugam sa puneti intrebarea in topic nu in titlu. Multumim]
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 15:07, 15 Iulie 2014
La cei 300+400 de euro impozit datorat /an/12 luni..... aprox 1350 euro
Contractul de comodat sau imprumutul de folosinta al unei locuinte sau a altui bun imobil este un act prin care o persoan= comodantul remite gratuit spre folosinta temporara sau, dupa caz, permanenta, unei alte persoane =comodatarului bunul imobil in cauza
Prin contractul de comodat se transmite doar folosinta locuintei, nu si proprietatea asupra acesteia.
Contractul de comodat este definit de Art. 2146 al noului Cod civil.
Dreptul de a incheia contract de inchiriere revine exclusiv proprietarului imobilului,sau a persoanei mandatate de acesta prin procura
Concomitent cu inregistrarea contractelor de inchiriere la autoritatea fiscala,,proprietarului ii revine obligatia achitarii unui impozit de 16 % din venitul obţinut prin închiriere.
In cazul in care unica sursa de venit a proprietarului provine din banii din inchirieri, acesta va fi obligat sa achite contributiile la bugetul de asigurari de sanatate.
Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), in momentul in care proprietarii unui bun imobil incheie un contract de inchiriere, trebuie sa anunte oficial si CNAS, in termen de 15 zile.
Cei care inchiriaza imobile, dar au si alte surse de venit, nu trebuie sa plateasca aceste contributii catre CNAS
Dar este un contract de subinchiriere nu de inchiriere
aum300 a scris:

La cei 300+400 de euro impozit datorat /an/12 luni..... aprox 1350 euro

pai , cum de impozitul costa dublu decat valorea (sa zicem) profitului din inchirierea celor 2 unitati ?
Dvs detineti calitatea de comodatar,respectiv utilizator provizoriu a bunurilor imobile
Nu sunteti proprietarul de drept
mih.72 a scris:

Dar este un contract de subinchiriere nu de inchiriere

In contract este prevazuta clauza sa puteti subinchiria bunurile imobile?
aveti procura din partea proprietarului de drept sa desfasurati demersurile pe care le implica procedura legala de inchiriere ?
Pentru subinchiriere bunuri imobile detineti documentele prevazute de lege ?

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Firma straina inchiriaza (da in chirie) spatiu agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri, va rog sa ma sfatuiti, in cate locuri am intrebat fiecare are alte pareri. Firma straina cumpara spatiu de productie ... (vezi toată discuția)
Contract de subanchiriere intre doua firme ataela1 ataela1 Buna ziua, Proprietarul unui apartament inchiriaza apartamentul unei firme.Dupa un timp chiriasul face contract de subanchiriere cu o alta firma ,pentru a ... (vezi toată discuția)