avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean turc cu carte de rezidenta in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean turc cu carte de rezidenta in Romania

Buna seara,am si eu 2 intrebari daca poate cineva sa imi raspunda.sunt cetatean turc,cu carte de rezidenta pentru membru de familie in romania si as vrea sa stiu care sunt conditiile de a calatori in Austria?a doua intrebare este daca pot sa detin procente intr-o firma inregistrata in Austria?va multumesc
Multumesc frumos de raspuns,este vorba de viitoarea mea sotie,iar eu permisul de sedere pentru membru de familie l-am obtinut in urma deciziei de a crestere si educare al fiului meu roman,care acum este major si cu care am si vrut sa plec la viitoarea sotie in austria,dar eu nu am fost lasat sa trec.aici este dilema pe care nu o inteleg si nu gasesc o alta cale de a ajunge in austria decat viza de turist
Scrieti un e-mail la sectia consulara a Austriei in Romania si intrebati de viza pentru cetatean turc, membru de familie al unui cetatean roman:
bukarest-ob@bmeia.gv.at
Ati vazut ca aveti nevoie de viza pentru unele state, chiar daca dvs. calatoriti insotit de membrul de familie pentru care ati obtinut permisul. Scrieti si ce fac in Austria baiatul si mama lui, daca lucreaza cu forme legale va fi foarte usor sa o obtineti, cred eu. Nici cea turistica n-ar trebui sa v-o acorde greu insa probabil vor pune conditia sa fiti insotit.

De asemenea intrebati la unul din consulatele Ungariei daca aveti nevoie de viza pentru a le tranzita teritoriul (desigur, dupa ce obtineti viza pentru Austria). Aveti aici contactele:
[ link extern ]

Daca va casatoriti si mama lucreaza cu forme legale acolo puteti obtine permis la fel ca in Romania. Pe termen lung cel mai simplu ar fi sa aplicati pentru cetatenia romana, asa cum deja ati fost sfatuit mai sus.
Multumesc frumos pt raspuns,mi-ati fost de mare ajutor.O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)