avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu va rog ajutati-ma!

buna ziua!in 2 luni angajatorul meu vrea sa ma concedieze prin articolul 67 din legea 53/2003!as vrea sa stiu daca pot primi salariu compensatoriu!specific nu avem contract colectiv de munca,iar in CIM la drepturi si obligatii generale ale partilor scrie asa:
-4.Angajatorul ii revin,in principal,urmatoarele obligatii:
a)sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca,din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;
Specific sunt angajat part time din 2010 indeterminat,cod caen 4759!
Iar la alte clauze:
-e)alte clauze;atat scrie!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 23:34, 21 Decembrie 2014
Art.67 C.mun. prevede posibilitatea salariatului concediaţ pentru motive care nu ţin de persoana lor de a beneficia de măsuri active de combatere a şomajului, precum si faptul ca poate beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Art.67 C.mun. nu prevede obligativitatea angajatorului de a plati salariatului concediaţ pentru motive care nu ţin de persoana sa de a beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In speta, aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii.
Daca in lipsa unui CCM unde sa fie stipulata acesta prevedere, neexistand nici in Contractul Individual de Munca aceasta clauza nu vi se vor acorda salarii compensatorii.
multumesc frumos!dar unde trebuie sa scrie asta la paraful clauze(in cim,ccm,reg intern) sau nu numai in acel paragraf...
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
beta88, utilizator
beta88 a scris:

multumesc frumos!dar unde trebuie sa scrie asta la paraful clauze(in cim,ccm,reg intern) sau nu numai in acel paragraf...


si inca ceva in regulamentul intern scrie la obligatiile angajatorului:
.......
.......
13.4. Sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din prezentul Regulament Intern,DIN LEGE(ce inseamna),din cim si cmm
13.5Sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa,precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati,in conditiile legii
......
.......
13.11.Sa respecte prevederile legale imperative si incompatibilitatile stabilite de prevederile legislatiei in vigoare in ceea ce priveste incheierea,modificarea,executarea si incetarea cim!

Drepturile angajatului:
.....
.....
.....-negociere colectiva(se poate sa negociem salariul sau clauzele?)(pot inmana(eu) o Sesizare precum in cim,regulament intern,nu se specifica despre clauze(salariu compensatoriu)?
Daca nu se specifica in niciun document aplicabilangajatorului, inseamna ca nu se acorda salarii compensatorii.

Legea in materie se aplica sectorului bugetar si nu celui privat.

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu anelice anelice Buna ziua, As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca expirat dcc86 dcc86 Daca contractul colectiv la nivel national si la nivel de ramura este expirat exista posibilitatea sa obtin un salariu compensator cum prevedea CCM daca ... (vezi toată discuția)