De curand mi-a fost aprobata o cerere de finantare pe SRL-D. Pe partea de contributie proprie am contractat un credit la CEC. La capitolul garantii exista scrisoarea de garantie de la stat (80%), echipamentele, ipoteca pe contul firmei si minunatul contract de fidejusiune.
Intreabarea mea este urmatoarea in cazul in care firma (doamne fereste) nu o sa mearga, in ce conditii banca isi va recupera banii. Isi va lua cei 80% de la stat, va vinde echipamentele si in cazul in care mai ramane ceva va lua de la mine ca actionar cu acel contract de fidejusiune sau care este sistemul?
Ma intereseaza pentru ca nu vreau ca in cazul in care nu merge firma sa fiu nevoit sa dau 10.000 de euro din buzunarul propriu. (10.000 este valoarea creditului).
Inca nu am precizat nimic pentru ca eu personal am fost luat prin surprindere de necesitatea acelui contract. Urmeaza sa il semnez azi la ora 16:30 dar nu reusesc sa inteleg de ce sunt nevoit eu ca persoana fizica sa raspund si nu societatea fiind SRL-D.
ca masura de protectie. Aveti grija ca in contractul de fidejusiune sa nu renuntati la cele doua beneficiii. Avand in vedere valoarea maricica n-ar strica sa fiti insotit de un avocat care sa va indrume.
Imi puteti da mai multe detalii ce pot urmarii? Acum nu mai am timp sa iau un avocat imi puteti da dumneavoastra mai multe detalii aici? Ce sa intreb si ce sa urmaresc?
In principal sa nu existe o clauza prevazuta in contractul de fidejusiune prin care renuntati la beneficiile de discutiune sau diviziune . In rest nu va pot da amanunte fara a vedea actul in sine. Sincer va recomand sa incercati sa gasiti pe cineva, nu cred sa va coste atat de mult pentru 2 ore si nu merita sa platiti mult mai mult mai tarziu incercand sa contestati actele incheiate sau clauzele abuzive. Succes
Fidejusiune
CORINA CONSTANTIN
Daca in contractul de fidejusiune, sub semnatura privata a fost inserata suma de 5.000 Lei, fiind o fidejusiune determinata si pe langa aceasta suma si alte ... (vezi toată discuția)