Am nascut in sept 2011, iar de atunci sunt in cic - 3 ani pt copil cu handicap - Ar fi trebuit sa ma intorc la sevici in 23.09.2014, dar angajatorul mi-a solicitat o ceree co fara plata, pt ultima luna din cic - respectiv 23.08-23.09 - daca doresc sa raman, acasa, cu mentiunea ca o luna de co trebuie sa isi ia celalat parinte.
Stiam ca aceasta hotarare / lege s-a dat dupa momentul nasterii mele si am presupus ca nu intru sub incidenta ei.
Aveti vreo idee daca sa aplica tuturor, sau incepand cu o anumita data?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (reactualizata la zi:
Art. 11
Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
...
2. - Dvs. nu vi se aplica prevederile de mai sus deoarece copill dvs. este nascut inainte de 1 martie 2012.
- Asadar veti sta in concediu crestere copil (CCC) pana inclusiv in ziua in care copilul implineste varsta de 3 ani.
- In ziua urmatoare veti putea relua activitatea.