avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de valoare redusa

In luna aprilie am fost instiintat de judecatorie ca am fost actionat in instanta de EOS KSI privind o cerecere de valoare redusa, neplata a 3 facturi catre Orange. In cerere era trecuta o doamna ce reprezenta EOS KSI si avea nr de telefon. Am contactat-o pe loc si am convenit telefonic ca eu sa platesc in rate debitul iar dansa sa faca o cerere catre judecatorie prin care sa sisteze cererea. Eu mi-am indeplinit promisiunea si pana in prezent am achitat 75% din debit dar doamna respectiva nu s-a tinut de cuvant si am primit acum o sentinta civila in care se mentioneaza ca : La apelul nominal facut in sedinta din Camera de Consiliu au lipstit partile. Fac mentiunea ca in afara instiintarii de plata nu am primit nicio citatie prin care sa ma prezint la vreun termen privind acest dosar. Deci nu am nicio CITATIE prin care sa fi fost instiintat iar in sentinta se motiveaza ca am lipsit la apelul nominal.
1. Ce ma sfatuiti privind lipsa citatiei.
Apoi, am 4 chitante cu contul mentionat de doamna de la EOS KSI prin care pot demonstra ca eu incepand cu luna aprilie cand am fost instiintat de infiintarea cererii de valoare redusa platesc esalonat conform intelegerii telefonice, chitante cu care m-as fi prezentat in instanta de eram citat. Cum le pot folosi spre a demonstra ca platesc debitul?
2. Am dreptul la apel in 30 de zile de la comunicare, pot folosi si lipsa citarii si chitantele ca sa demonstrez ca achit debitul? Doresc sa anulez solicitarea cheltuielilor de judecata solicitate de EOS KSI intrucat ei si-au incalcat promisiunea de a sista dosarul cu conditia ca eu sa achit esalonat debitul, conditie pe care eu am respectat-o si o pot demonstra cu chitantele bancare.
Ce ma sfatuiti? Cum pot sa contest si lipsa citatiei si faptul ca reclamanta nu si-a respectat intelegerea, eu, pana la momentul instiintarii de la judecatorie privind cererea de valoare redusa nu cunoasteam ca am acest debit intrucat debitul a fost facut de fosta sotie dar contractul era pe numele meu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 17:35, 15 Iulie 2014
Am inteles, dar ce se mentioneaza la sfarsit in dispozitivul hotararii, in afara de faptul ca partile au lipsit la apelul nominal?
KOS9 a scris:

Am inteles, dar ce se mentioneaza la sfarsit in dispozitivul hotararii, in afara de faptul ca partile au lipsit la apelul nominal?

Se admite cererea reclamantei EOS KSI si ma obliga la plata datoriei solicitate de EOS si separat si cheltuieli de judecata. Cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare depus la Judecatorie.
In aceasta situatie este necesar sa formulati apel in termen de 30 de zile de la comunicarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de valoare redusa wap54 wap54 Am urmatoarea problema: am primit un mare-mare plic de la EOS KSI pentru un debit pe un contract telefonie mobila. Habar nu aveam de aceasta procedura cu ... (vezi toată discuția)
Datorie platita partial koncz zs. koncz zs. Am si eu o nelamurire . In cursul acestui an , in luna februarie am primit o factura de la Orange romania in valoare de 900 Ron. La momentul respectiv nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita - de catre societate recuperari creante ContSters159812 ContSters159812 am avut un contract pe 2 ani cu ......romania pe care l-am respectat. le-am cerut telefonic de doua ori sa oprim contractul fiindca i-mi pierdusem locul de ... (vezi toată discuția)