avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas student
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas student

Fiul meu,student in anul 2 ,beneficiaza de pensie de urmas de cand tatal lui a decedat.
in cazul in care se angajeaza,mai beneficiaza de aceasta pensie pana la finalizarea studiilor?
specific faptul ca are varsta de 20 de ani si este student la zi.
1. - Ma bucur ca ati rezolvat problema!
- Cei de la Casa sectoriala de pensii a MAI si-au dat seama ca au gresit si au intrat in litera legii, aplicand-o corect.

2. - Indiferent ce forma de studii urmeaza va beneficia de pensie de urmas urmas pana la varsta de 26 de ani, in conditiile legale pe care vi le-am redat anterior.
- Pensia de urma se plateste pana inclusiv in luna septembrie a oricarui an indiferent daca de la 1 octombrie beneficiarul de pensie va mai urma sau nu o forma de invatamant.
Multumesc din suflet !!!
Buna ziua,daca voi repeta anul 2 de master mai pot beneficia de pensie de urmas?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș cauze medicale primariabaneasa primariabaneasa Buna ziua! În cazul în care decesul a survenit unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor militare în conformitate ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)