avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard pe alta proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard pe alta proprietate

Buna ziua,
Am un teren intravilan 250mp, nu are nicio constructie, am vrut sa fac o dezmembrare, pentru a vinde o parte din el, dar nu am reusit deorece cand s-au facut masuratorile cadastrale s-a constatat ca vecinii ocupa o parte din teren, adica unul dintre vecini si-a construit un gard de lemn, care nu este drept si a intrat cu aproximativ 1 m in proprietatea mea si celalalt si-a construit o baie (ptr care sigur nu are autorizatie de constructie) tot asa ocupand 1 m si ceva, in total pierd cam 32 mp din teren.

Am luat legatura cu ei si le-a spus frumos sa rectifice ceea ce au facut pe terenul meu, dar nu vro, motivand ca nu au grsit in niciun fel.

Care este solutia, cum ii pot face sa isi darame baia, sa-si mute gardul?

Nu as vrea sa ajung in instanta ca sunt multi nervi, bani etc...!
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
Monicaion20, utilizator
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 19:26, 15 Iulie 2014
Incercati la un mediator,in acest fel macar veti afla daca si ce fel de titlu de proprietate au pe acel teren
Eu am acte de proprietate pe teren inclusiv cadastru, in evidentele OCPI figureaza cu cadastru pe si acte in regula, dar in realitate au intrat in terenul meu.
Emiteti cateva pretentii si invitatii la mediator poate reusiti amiabil,daca nu chematii in instanta pentru tulburare de posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren furat de vecini nicusan nicusan fratele meu care nu locuieste in tara, are un teren cumparat de ~15 ani.Intre timp vecinii au intrat si in stanga si in dreapta, pe terenul lui,mutand ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin giony18 giony18 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie, am intrat cu constructia unei anexe de-a casei (baia) pe proprietatea veinului, asta se intampla ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)