avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Faliment la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Faliment la PFA

Buna ziua!

As dorii un raspuns clar cu privire la intrarea in faliment a unei firme PFA, cu o datorie cumulata dea lungul anilor la ANAF. Momentan activitatea mea este suspendata de un an. Daca acest lucru este posibil as dorii si etapele pe care ar trebuii sa le parcurg pentru a-mi declara firma in faliment.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:53, 15 August 2014
PFA-ul nu este firma. Este persoana fizica autorizata. Este importanta de stiut faptul ca in cazul unui SRL, este mai usor de produs falimentul, decat in cazul unui PFA. PFA raspunde cu bunurile sale daca are datorii neplatite. Adica pentru Ionescu Ion Persoana Fizica Autorizata raspunde Ionescu Ion (persoana fizica simplu) cu patrimoniul personal pentru datoriile neplatite la timp.
@Adriana Sandu , daca nu am nimic pe numele meu cum voi plati aceasta datorie?
Cu poprire pe eventual salariu. Nu doriti sa mai lucrati in Romania niciodata?
Cand spuneti datorii, sunt cuprinse si cele catre stat (taxe neplatite la ANAF, sanatate si pensie) ?
Exact. Mai ales taxele catre stat.

Alte discuții în legătură

In registrul de încasări si plati sumele se trec cu tot cu tva? andrei67467 andrei67467 In registrul de încasări si plati, sumele se trec cu tot cu tva? pentru un pfa NEPLATITOR de TVA (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - o situatie in care am fost pusi/suntem multi dintre noi ionescu iulian ionescu iulian Buna ziua Asa cum spune titlul iata despre ce este vorba. In perioada 2006-2010 am fost autorizat ca si PFA pana in octombrie 2010,data la care firma a fost ... (vezi toată discuția)
Modificare denumire pfa mdutan mdutan Buna ziua, As dori sa stiu daca si in temeiul carei legi se poate modifica denumirea sub care functioneaza un PFA. Ex: in loc de Ionescu Marius Bogdan ... (vezi toată discuția)