avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modificare denumire PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modificare denumire PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu daca si in temeiul carei legi se poate modifica denumirea sub care functioneaza un PFA.
Ex: in loc de Ionescu Marius Bogdan Persoana Fizica Autorizata sau utilizez Ionescu M.B. Persoana Fizica Autorizata.
Am intrebat la Registrul Comertului si mi s-a spus ca nu se poate.Din cate stiu eu, Legea 26/1990 mentioneaza la art 31 ca se poate folosi numele si initiala prenumelui.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 14:21, 28 Iulie 2014
exact in baza acelui articol mergeti si depuneti cererea de schimbare a numelui.Eventual luati si un extras din lege cu articolul mentionat. Functionarii ORC sunt stat in stat, probabil ar trebui sa incercati si la Directorul ORC
Multumesc
Aveti idee in acest caz daca mi se va modifica si numarul de inregistrare in registrul comertului?
Practic , modificarea numelui PFA-ului modifica si numarul de inregistrare in registrul comertului sau nu?

Multumesc
Nu se modifica numarul de inregistrare, ci doar denumirea P.F.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi schimb denumirea ca pfa? Valc Valc Buna ziua, sunt PFA si pe certificatul de inregistrare e trecut numele meu urmat de PFA. As dori sa stiu daca imi pot schimba denumirea - si implicit actele - ... (vezi toată discuția)
Denumire ii Kellynda Kellynda Buna ziua! Intrebarea mea ar fi: Pe langa denumirea Intreprinderii Individuale + numele meu pot alege si un alt nume pentru reclama? (de exemplu ca si la ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa la aceiasi adresa la care are sediul un srl? adela05 adela05 1. Pot sa am sediul unui PFA la aceiasi adresa la care are sediul un SRL? 2. La PFA am nevoie de capital social? Dar de act constitutiv? 3. La PFA sunt ... (vezi toată discuția)