avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cand si unde platesc impozitul si contributiile pt PFA?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cand si unde platesc impozitul si contributiile pt PFA?

Am început activitatea PFA în aprilie 2014 şi nu stiu când se plăteşte impozitul, nici contribuţiile la sănătate şi pensie, nu ştiu nici unde se fac plăţile astea. Am căutat pe net, se găsesc tot felul de informaţii în limbaj profesional... nu lucrez şi nu cunosc domeniul finanţelor. Aş aprecia dacă mi-aţi spune simplu în ce zi şi în ce loc se fac plăţile obligatorii. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters325337 , utilizator 13:10, 16 Iulie 2014
Dupa infiintare pfa ati depus D220 si D600 si ati primit(trebuia sa primiti) acasa decizia de impunere cu valorile de plata si termenele pana la care trebuie sa le faceti.
Impozitul pe venit si contributiile se platesc trimestrial, pana pe 25 a primei luni din urmatorul trimestru ca plati anticipate. In cazul concret, daca in aprilie 2014 ati infiintat pfa-ul, primul termen e 25 iulie 2014.
Se platesc la caseria de la finante de la sediul pfa.
Mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarații ii TVar TVar Abia mi-am deschis II. Fără salariați , neplatitoare de Tva. Voi avea activitate doar vara. On-line. Ce declarații voi avea de depus ? Unde ? Ce ... (vezi toată discuția)
Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)