avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redactare decizie de condamnare definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Redactare decizie de condamnare definitiva

Ce pot face daca decizia de condamnare definitiva nu a fost redactata de 2,6 ani si-mi blocheaza plangerea pe care vreau sa o depun la CEDO ?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:13, 16 Iulie 2014
Stimat forumist,

Puteţi face o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii. Totuşi, sunteţi sigur că deciza nu a fost redactată de doi ani şi jumătate? Este mult prea mult timp.

Ar fi necesar să aveţi în vedere că în sistemul nostru judecătoresc, deciziile finale, pronunţate în recurs, nu se comunică, deci redactarea motivării deciziei poate fi făcută, iar dvs să nu cunoaşteţi acest aspect.

Cu stimă.

PS. Aţi postat pe secţiunea de procedură civilă, dar folosiţi cuvântul ,,condamnare,,. Este o decizie penală, ori civilă?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare termen cedo ContSters302312 ContSters302312 plangerea la CEDO se face in termen de 6 luni da cand s-a dat sentinta sau de cand s-a ridicat decizia de la curte ade apel? (vezi toată discuția)
cerere cedo - sentinta neredactata in termenul de 6 luni florian_barbu64 florian_barbu64 In cazul in care motivarea sentintei nu a fost redactata in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva se mai pot face demersurile pentru CEDO ? (vezi toată discuția)
Plangere cedo popescu-sorin popescu-sorin as dori sa fac plangere la cedo dar nu am bani sa platesc un avocat si am inteles ca ar fi organizatii care fac gratuit acest lucru sau cineva care ar face ... (vezi toată discuția)