avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere cu institutiile statului
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere cu institutiile statului

Buna ziua ,
Ma aflu in proces cu Rialul si cu Municipiul Brasov pentru o modificare in C.F.
Nu de mult s-a depus cererea de chemare in judecata iar ieri am sustinut medierea.
Pentru a castiga mai mult timp in acest proces vrem sa facem o expertiza extrajudiciara dar ne trebe prin cadrul medierii prezenta ambelor parti iar din pacate din partea Municipiului Brasov nu a venit nimeni.
Rialul este de acord cu aceasta expertiza iar daca ar fii fost prezent si Municipiul Brasov am fii incheiat un acord de mediere iar procesul ar fii durat in jur de 2 , 3 luni de zile .
Am facut o reprogramare a medierii , inca o cerere trimisa la Primarie iar programarea s-a facut pe 8 august.
Daca dansii nu se vor prezenta nici la urmatoarea mediere si voi face o adresa catre Primarie prin care sa le cer acordul acelei expertize este echivalent raspunsul lor cu prezenta la mediere? pana la urma prin cadrul medierii tot acelasi lucru s-ar intampla ...
Mediatoare nu poate face nimic in acest sens daca ei nu se vor deplasa?
Multumesc anticipat! este foarte important pentru mine sa pot termina cat mai repede acest proces motiv pentru care as face tot posibilul sa am acest acord de mediere.

Cel mai recent răspuns: ContSters321378 , utilizator 18:29, 16 Iulie 2014
medierea este voluntara deci daca nu vor, nu vin si atunci nu e mediere.....nu pot fi obligati la mediere, cereti in cadrul procesului expertiza.....
Ori dumneavoastra ori mediatoarea le poate solicita un acord scris in privinta expertizei, asta pentru a economsi timp si pentru a demara expertiza pana in august, cand se poate incepe medierea de fond cu expetiza pe masa.
Deci ar trebui sa fac acest acord scris catre M. Brasov inainte de mediere dar raspunsul Primariei fara prezenta poate fii luat in considerare de catre mediator?
Teoretic ar mai ramane ca Rialul sa'si dea acordul?
Oricum au specificat la prima mediere ca sunt de acord cu expertiza.
tocmai, sa va dea un act cum ca sunt de acord cu medierea, si cu demararea expertizei inaintea medierii ca la sedinta de mediere raportul sa fie gata si sa inceapa discutiile pe fondul problemei.
Expertiza cu siguranta nu va fii finalizata pana atunci dar voi demara procedura cat de curand posibil si voi cere acordul dansilor sper sa primesc un raspuns pana la mediere .
Multumesc mult ! O seara frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere pentru acord expertiza judiciara ContSters321378 ContSters321378 Buna ziua , Urmeaza sa intru in proces cu Rial si Municipiul Brasov pentru anumite probleme cu Cartea Funciara , sustinem si o mediere prin care dansii isi ... (vezi toată discuția)
Expertiza ContSters321378 ContSters321378 Buna seara , am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta In curand voi inainte un proces pentru un imobil impotriva Rialului , din cate am inteles avem nevoie ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara impiedicata nucu$ nucu$ Intr-un razboi cu morile de vant,(administratia locala:angry: ) s-a ajuns la momentul in care se descopera existenta unui nr. cadastral si o c.f. intocmita ... (vezi toată discuția)