avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere pentru acord expertiza judiciara
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere pentru acord expertiza judiciara

Buna ziua ,
Urmeaza sa intru in proces cu Rial si Municipiul Brasov pentru anumite probleme cu Cartea Funciara , sustinem si o mediere prin care dansii isi dau acordul pentru o expertiza extrajudiciara . Am fost in audienta si la Jurista Rialului si a Municipiul Brasov si vor fii prezente ambele parti .
Urmeaza sa incheiem un acord de mediere pentru aceasta expertiza .
Care sunt urmatorii pasi dupa acordul dansilor si care sunt beneficiile acestui acord de mediere fata de un proces normal ? Din cate am inteles castigam timp si dosarul va fii trimis direct la Consiliul Judetean ?
Multumesc !
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:43, 30 Iulie 2014
Avantajul este doar ca veti vedea rezultatul expertizei fara proces.
In caz de proces se va face o alta expertiza.

Nu am inteles ce intelegeti prin avantaj in acest caz si nu am inteles de ce trebuia neaparat facuta prin mediator expertiza.
Problema sta in felul urmator , in 95 am cumparat aceasta casa in centrul vechi al brasovului unde din cate am inteles sunt foarte multe probleme cu intabularile , c.f-urile etc. Rialul isi asuma raspunderea isi recunosc vina dar pentru a face acele modificari in c.f avem nevoie de aceasta expertiza si de ordinul judecatoresc pentru ca tehnic nu e poate rezolva .
Nu este un proces normal si partile nu sunt impotriva noastra tocmai de aceea se vor prezenta la mediere.
Din cate am inteles in doua luni am putea scapa cu acest acord al dansilor prin cadrul medierii. Acordul de mediere se cere a fi consfintit de catre instanta Formulam doar cerere de consfintire a acordului de mediere
La o parte din intrebari ati raspuns chiar dvs., asa ca nu ramane decat sa completez in privinta urmatorilor pasi.
Daca am inteles bine, la prima sedinta de mediere partilor vor cadea de acord, in privinta unei expertize. Dupa ce va fi gata expertiza va urma inca o sedinta de mediere, in care partile isi asuma respectiva expertiza si astfel se va incheia acordul de mediere, care mai apoi poate fi depus la instanta pentru obtinerea hotararii de expedient.
Dupa ce se redacteaza hotararea judecatoreasca, in baza, ei se pot face modificarile in Cartea Funciara.
Instanta poate sa nu ia in seama expertiza extrajudiciara si sa dispuna ea o expertiza.
Daca nu este vorba de drepturi certe nu cred ca instanta va fi de acord cu expertiza extrajudiciara.

Sa ne spuneti si noua daca instanta a fost de acord sau a dispus o expertiza judiciara in proces.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere cu institutiile statului ContSters321378 ContSters321378 Buna ziua , Ma aflu in proces cu Rialul si cu Municipiul Brasov pentru o modificare in C.F. Nu de mult s-a depus cererea de chemare in judecata iar ieri am ... (vezi toată discuția)
Expertiza ContSters321378 ContSters321378 Buna seara , am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta In curand voi inainte un proces pentru un imobil impotriva Rialului , din cate am inteles avem nevoie ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate mihalacheoana mihalacheoana La transferul de proprietate facut prin mediere este obligatorie efectuarea cadastrului sau se poate face si expertiza extra judiciara ? (vezi toată discuția)