avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata in timpul executarii silite este o recunoastere ...
Discuție deschisă în Executare silită

Plata in timpul executarii silite este o recunoastere de datorie?

Buna! Daca in timpul exacutarii silite efectuez plata pentru a mi se debloca un cont care a fost poprit, inseamana ca am recunoscut ca aveam datoria respecitva?

Multumesc!
NU!
nu-i nevoie de recunoasterea dvs in conditiile in care executarea incepe in prezenta unui titlu executor
executarea silita incepe mereu in lipsa executarii de bunavoie
daca plata o faceti de bunavoie tind sa cred ca da e o recunoastere a datoriei, exemplu este urmatorul: banca a primit poprire pe cont- mi-a blocat contul-eu am depus suma acoperitoare pentru a debloca contul dar nu am incuviintat plata- intre timp am mers si am facut contestatie, sau am adus de la finante dovada ca nu aveam de plata si sistarea popririi, din acel moment suma a fost deblocata.
In mod normal banca are termen 15zile sa vireze banii, dar pe client il anunta cam tarziu nu imediat si se mai pierd ceva zile.
Mult succes
in principiu, ma intereseaza daca plata in timpul executarii silite echivaleaza cu o recunoastere de datorie sau daca este o simpla plata. Multumesc.
De ce ati plati o suma daca nu recunoasteti datoria respectiva? Contestati executarea.
gi-jane2 a scris:

De ce ati plati o suma daca nu recunoasteti datoria respectiva? Contestati executarea.


Am platit suma respectiva pentru a mi se debloca contul poprit, aveam nevoie urgenta de sumele indisponibilizate. Mai pot contesta executarea daca am platit datoria? daca as fi contestat inainte de efectuarea platii, care ar fi fost rezultatul si cat timp ar fi durat solutionarea contestatiei? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita prin poprire karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata de ... (vezi toată discuția)
Executare silită. Andrei0307 Andrei0307 Bună ziua! Daca plătesc executorului suma pentru care sunt executat,mai pot face contestatie după aceea? Dacă ma încadrez in cele 15 zile. Executarea e ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu cipry_blue cipry_blue Buna ziua! In momentul in care la firma unde lucrez s-au virat banii in contul angajatilor am fost singurul care aveam contul de salariu 0. In urma ... (vezi toată discuția)