avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Popriri cont bancar- abuz executor judecatoresc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Popriri cont bancar- abuz executor judecatoresc

Buna ziua! Am nevoie de un sfat juridic pentru situatia mea : am un cont in banca pe care s-au pus popriri in felul urmator :
1. pentru un credit luat in 2008 - executorul a emis poprire de doua ori pentru aceeasi suma
( cu toate ca au trecut 3 ani de la ultima plata pana la inregistrarea dosarului la biroul executorului)
2. pentru doua carti de credit - de asemenea au trecut 3 ani de la ultima plata pana la inregistrarea dosarului
3. pentru o alta carte de credit - situatia este identica
Eu ma voi angaja, dar angajatorul mi-a transmis ca daca am mai multe popriri, imi va retine 50 % din salariu, cu toate ca eu stiu ca legea este pentru 1/3 din salariu, si executorul a facut abuz si mi-a dublat suma.

Va multumesc anticipat pentru raspuns! Ce am de facut? Angajatorul vrea sa ii demonstrez cu hartie de la un avocat ca s-a facut abuz, si eu mai am nevoie de timp pana rezolv toate neintelegerile cu executorul.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
anamaria-2014, utilizator
Stiti gresit, daca sunt mai multe titluri executorii, poprirea va fi pe 1/2 din salariu.
Apoi, nici executorul nu a facut abuz, daca dvs considerati ca sunt prescrise, faceti contestatie la executare.


Executorul nu a facut abuz daca prima poprire era ( de exemplu ) pentru 200 lei si apoi mi-a mai pus inca una, tot de 200 lei , care reprezinta exact acelasi credit?
Ziceti ca aveti doua carti de credit plus unul de nevoi, pt care credit sunteti executata silit ?
Pentru toate cartile de credit ( am 3) si un credit de nevoi personale, dar pe mine ma intereseaza cum pot sa atac in instanta faptul ca mi-a pus poprire de doua ori pt ac lucru , ac credit, dat fiind ca au trecut mai mult de 3 ani, asa cum am spus si mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
anamaria-2014, utilizator
Pt ambele probleme puteti face contestatie la executare. Termenul pt depunere e de 15 zile de cand ati luat la cunostinta despre executare.

Alte discuții în legătură

Executare silita craiasamuntilor craiasamuntilor am 3 credite de nevoi personale, la 3 banci diferite, la care, in urma divortului si a altor probleme, nu am mai platit ratele. nu detin pe numele meu niciun ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale fara garantie Ionut_C_Iasi Ionut_C_Iasi Buna ziua. In 2007 am contractat 2 credite la aceeasi banca:unul ipotecar in CHF pe numele meu,iar sotia este coplatitor,garant,iar al doilea de nevoi ... (vezi toată discuția)