avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru injuraturi / amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru injuraturi / amenintari

Buna ziua , de mult timp am probleme cu un unchi care ma tot injura si ameninta , am sunat de 4-5 ori la 112 dar acestia au zis ca pentru injuratiri si amenintari nu au ce face si nu pot intra in curte ( sunt si eu unul din cei 3 propietari ) , au spus sa ma duc la sectie sa depun plangere apoi ei vor putea face ceva . Bun , m-am dus acolo mi-au spus ca cei de la 112 erau obligati sa intre in curte si sa amendeze pe respectivul , am discutat cu politistul de proximitate ( din ce am inteles , el se ocupa cu astea ) , i-am dat plangerea facuta de acasa , a citit-o si atat :)) , a spus ca il v-a chema pe respectivul la sectie si cu siguranta nu v-a fi nevoie sa depun o plangere sau sa mai vin . Pana aici totul ok , nu stiu daca respectivul s-a dus la sectie dar invitatia a primit-o , urmand injuraturile :)) . Problema este ca injuraturile inca sunt:)) , maine o sa ma duc iar la sectie dar doresc sa depun o plangere scrisa , chiar penala daca se poate .
Imi puteti spune cam ce trebuie sa fac/zic ? ca ma gandesc ca daca ma duc iar sa depun plangere ,iar ma trimite la politistul de proximitate :))

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 22:04, 16 Iulie 2014
Ati facut plangere sau doar v-a trimis la politistul de proximitate? Aici trebuia sa faceti plangerea in scris. Daca nu, puteti sa mergeti sa faceti plangere la parchet. (pentru infractiunea de amenintare)

Gasiti totul despre plangere in art. 289 NCPP.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
In scris nu exista nici o plangere , deoarece mereu m-a trimis la politistul de proximitate . Deoarece vad ca mai mult ma plimb , maine dimineata voi insista sa fac o plangere scrisa si ma interesa cam ce trebuie sa fac , este de ajuns sa scriu plangerea si atat sau trebuiesc mai multe ...
Ceea ce trebuie sa cuprinda plangerea se gaseste in al. (2)

Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.


Restul gasiti in articolul 289. E prea mare art. si daca dau copy-paste o apara urat in pagina. Documentati-va in seara aceasta pentru a nu avea surprize maine la redactarea plangerii. Momentan mergeti doar la politie, daca nu se rezolva acolo, mergeti la parchet.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala ANDREI ANCA ANDREI ANCA BUNA ZIUA,DA-TI-MI UN SFAT VA ROG SI O SUGESTIE DESPRE CE AR TREBUI SA FAC IN CAZUL CARE IL VOI EXPUNE,IN DATA DE 24 IANUARIE IN JURUL OREI9 UN VECIN MI-A ... (vezi toată discuția)
Se întâmplă ceva dacă nu ma prezint la politie? CosminRotaru100 CosminRotaru100 In jurul orei 20:00 ma aflam cu un grup de 3 băieți și 2 fete într-un foișor dintr-un parc, țin sa precizez ca toți suntem minori, având vârste ... (vezi toată discuția)
Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)