avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovedirea calitatii de succesor si drept la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovedirea calitatii de succesor si drept la proprietate

Buna seara,
in speranta ca cineva s-a confruntat cu o problema similara, mai fac o incercare si va prezint urmatoarea situatie:
bunica mea (decedata in 1980) a primit un titlu de proprietate pentru un teren in strainatate. Pentru a primi titlul de proprietate noua mostenitorilor ni se cere un act din care sa reiasa ca noi suntem singurii mostenitori, un notar mi-a spus ca s-ar putea face \"o declaratie de notorietate\" care nu cred ca este ceea ce ne trebuie.
Situatia este urmatoarea:
- dupa bunica, cei doi urmasi (tatal meu si unchiul) au facut un certificat de calitate de mostenitor, in 1980 bunica neavand proprietati, le-a fost necesar doar pentru schimbarea contractului de electricitate
- dupa tata (decedat in 1999) si unchiul (decedat in 1996) s-au facut succesiuni fara a fi inclus acel teren aflat in alta tara si de existenta caruia nu stiam la acea vreme
- in momentul acesta ni se cere un document unic (nu certificatele de calitate sau de mostenitor) care sa dovedeasca faptul ca eu cu sora mea si varul meu suntem singurii mostenitori sau urmasi ai bunicii.
- nu reusesc sa gasesc pe cineva care s-a ocupat cu acest gen de succesiuni transfrontaliere care sa fi eliberat un astfel de act in 2014.
va multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
CECILIA ENACHE, utilizator
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament)
Pentru continuarea discutiei, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
CECILIA ENACHE a scris:

referitor la postul meu de mai devreme, am gasit ceva pe net care se numeste "Certificatul european de mostenitor", dar neavand studii juridice nu am inteles mare lucru...
Ma puteti ajuta in aceasta directie?

Imi cer scuze, nu am fost atenta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)