avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Avans fara factura primita
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Avans fara factura primita

o societate din romania a platit un vans catre o firma din germania in mai dar nu a primit factura nici in data de astazi .avansul este pt un RMN insa acesta inca nu a fost livrat .Intrebarea este :trebuia ca firma din romania sa faca autofactura pt avansul platit pana pe data de 15 a lunii iunie si sa declare avansul in 390 pana pe 25 iunie ?Perioada fiscala pt declararea TVA-ului trebuia sa fie schimbata de la trimestrul calendaristic la luna calendaristica prin depunerea formularului 010 ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:54, 21 Iulie 2014
Pentru plata avansului nefacturat nu aveati obligatia de a emite autofactura si nici de a raporta operatiunea in declaratia 390
dar in cazul in care am factura de avans ,e vorba de o alta societate care livreaza tamplarie lemn si factureaza avansurile clientilor din UE ,se depune 390 ?Pt a fi sigura ca lucrarea va fi vanduta incasam mai intai 20% din valoarea totala sub forma de avans la care se emite factura .Am facut bine ca le-am declarat in 390 si le-am trecut si in 300 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans achizitie intracomunitara pe baza de factura proforma-decl.390 ContSters86219 ContSters86219 Intrebare: Un furnizor din Uniunea Europeana (Germania) nu livreaza un utilaj agricol comandat, decat in conditiile achitarii unui avans (in cazul nostru 10% ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare Camelia Serban Camelia Serban Se declara in VIES avansurile la pestarile de servicii intracomunitare . (vezi toată discuția)