Am rezervat la SC HELP TRAVEL bilete de vacanta in luna ianuarie ac am platit integral, pentru perioada 20-27.07.2014. Acum doua zile am primit un email care ma anunta ca societatea intra in insolventa incepand cu data de 17.07 si ca toate rezervarile sunt anulate. De asemenea, in mesaj era specificat faptul ca trebuie sa ne inscriem la masa credala. Intrebarea mea este: putem recupera banii platiti si cum? Va multumesc.
Puteti recupera banii daca va inscrieti la masa credala si firma are suficienti bani sa-ti plateasca creditorii.
Firma ar fi trebuit sa aiba o asigurare, pentru situatii cum e aceasta de acum ( intrare in insolventa). Daca nu are nici una din cele mentionate mai sus, cam greu e sa va recuterari banii.
Puteti recupera banii in functie de activul societatii, insa doar dupa ce vor fi achitate creantele restante datorate salariatilor, creditorilor care beneficiaza de o garantie reala asupra patrimoniului debitorului si creantele bugetare.
Dvs. sunteti un creditor chirografar asa ca in situatia in care mai ramane ceva activ dupa ce categoriile de creditori enumerate mai sus isi recupereaza debitele, veti primi si dvs. suma ce vi se datoreaza, insa nu trebuie sa va faceti prea multe sperante... probabil are suficienti creditori cu rang preferential.
Mult succes!
orice societate de acest gen funcioneaza in baza unei asigurari , care la baza acestei asigurari i se emite o alicenta de functionare...adica trebuie sa arati ca ai bani sa asiguri prejudicii sau daune apoi t-i se da dreptul sa funcionezi si sa iti desfasori activitatea...
faptul ca ati fost invitat la masa credala , inseamna ca au urmat procedura legala , si daca au probleme si cu statul si alte intitutii bancare , acestia vor fi primii serviti , abia apoi clientii(excursionistii , fac doar o diferentiere intre clasele de clienti ...statul primul , apoi bancile , societatile de leasing , si persoanele fizice la urma).
aceste societati "cu vanzari de excursii" , sunt obligate prin convetia lor , sa dea si o copie dupa asigurarea de orice fel de risc , alaturi de toate documentele aferente excursiei , dar stiu ca omul de rand nu cunoaste aceste aspecte , si profita in a omite sa spuna ca trebuie sa mai dea si copia dupa asigurare....
daca ati fi avut acea asigurare , era foarte simplu...la masa credala , sansele sunt slabe , cine stie ce necazuri or avea .
am trimis societatii de asigurare documentele mentionate in polita insa acestia evita raspunsuri concrete. mai mult solicita documentele prin care m am inscris la masa credala. la ce le trebuie? mi au dat un nr de contact la care nu raspund... cum se face inscrierea la masa credala? ce credeti ca ra trebui sa fac? firma de asig e uniqa. va multumesc pt raspunsuri
Recuperare creante
impact.d
Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de ... (vezi toată discuția)