avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dobanda Legala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dobanda Legala

Intr-o actiune cu recuperarea unei sume platite nedatorat nu s-a cerut si dobanda legala, deloc neglijabila, in conditiile in care suma de recuperat are aproape 8 ani. Asta numai din vina avocatului. Ne aflam in faza perioada dintre fond si apel, am castigat recuperarea sumei in baza sentintei executorii din fond. Vom schimba avocatul.

Intrebare: Se mai poate cere dobanda legala in apel? Daca nu, trebuie introdusa o noua actiune in instanta ulterior sau dobanda legala neceruta nu mai poate fi solicitata ulterior platii?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:02, 17 Iulie 2014
Nu se poate modifica actiunea in apel.

Actualizarea sumei de recuperat o poate face si executorul judecatoresc, insa cu rata inflatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pret cu rata inflatiei sxamo39_p sxamo39_p In 2004 am executat silit un imobil al uni debitor, bunul fiind adjudecat, iar pretul distribuit. Ulterior debitorul a formulat contestatie la executare si a ... (vezi toată discuția)
Ce fac in cazul in care statul nu se supune deciziei instantei de fond? sejc_2010 sejc_2010 in cazul in care statul nu se supune sentintei instantei de fond care imi este favorabila si deci nu nu declara recurs sau apel ,sentinta fiind ... (vezi toată discuția)
Posibilitate recuperare prejudiciu, decizie de executare silita 2002 alex_pitac alex_pitac Buna ziua, Incerc de ceva vreme sa gasesc un raspuns cu privire la o situatie in care familia a fost pagubita in trecut iar prejudiciul nu a fost recuperat ... (vezi toată discuția)